20160611 1 Custom

HV Niedorp met 4 teams geplaatst voor het NK beachhandbal (Biddinghuizen 2-3 juli 2016).

Dit weekeinde deed de HV Niedorp beachhandbal karavaan Heesch aan. Met 4 teams, 40 speelsters, 5 coaches, vele supporters, 15 auto’s en veel enthousiasme werden we hartelijk ontvangen op het dorpsplein, waar dit toernooi plaats vond.

HV Niedorp DE speelde hier hun 1e toernooi, wat voor de meidjes, na een paar trainingen erg spannend was. De eerste wedstrijd werd met 2-0 gewonnen van OHC’01 (Oosterhout), de 2e wedstrijd werd met 2-0 gewonnen van MHV’81 (Mill). Tegen DOS’80 (Heesch) bleef het steken op 1-1. De laatste wedstrijd om de 3e/4e plaats werd weer gewonnen, hierdoor hebben de meiden een heel knappe 3 plaats bereikt. We hebben met zijn allen genoten van de drive die het team liet zien, dat belooft heel wat voor de toekomst! HV Niedorp DD won de 1e wedstrijd van SDS’99 (Blaricum / Laren) met 2-0. De 2e wedstrijd werd met 2-0 van HV Lelystad gewonnen. De 3e wedstrijd werd met 2-0 gewonnen van HABO (Boekel). Hierdoor hadden de meiden de finale gehaald tegen MHV’81. De eerste set ging nipt verloren met 12-13, maar de 2e set werd gewonnen, dus kregen de meiden ook de ervaring van Shoot-outs.

IMG 1104 Custom

HV Niedorp DD scoorde met pirouttes en MHV kreeg de bal moeilijk in het doel door sterk keeperswerk. Hierdoor mocht HV Niedorp de 1e prijs in ontvangst nemen. Dit is ook een heel knappe prestatie, en we hebben te zien gekregen dat deze meiden grote sprongen voorwaarts hebben gemaakt, en we hebben alle vertrouwen dat dit team zich nadrukkelijk laat zien op het NK in Biddinghuizen op Zaterdag 2 juli!

HV Niedorp DC begon tegen HV Lelystad en won met 2-0. Vervolgens werden HV Huisen en MHV’81 met 2-0 verslagen. In de finale moesten de meiden het opnemen tegen VZV. VZV had een nog wat nare smaak aan het treffen met HV Niedorp in Bergen. In een felle strijd, met hoogstaand beachhandbal, en van het begin tot het einde loei spanned, won VZV de 1e set. HV Niedorp DC herpakte zich goed, en won de 2e set ruim. Dus mochten shoot-outs de winnaar bepalen. VZV had hier duidelijk op getraind, en was even slimmer als HV Niedorp. Maar door deze 2e plaats en ervaring, heeft het team weer veel geleerd. HV Niedorp DC heeft zich met deze 2e plaats ook voor het NK beachhandbal in Biddinghuizen op 2 en 3 juli geplaatst. We zijn heel benieuwd wat het team daar nog in petto heeft…..

IMG 1105 Custom

JUMBO Niedorp DB begon tegen MHV’81 1, en won met 2-0. Ook DOS’80 werd met 2-0 verslagen en OHC’01 had niet veel in te brengen, en werd ook 2-0. De finale tegen MHV’81 2 was wat anders… De eerste ging verloren, maar de 2e set trok JUMBO Niedorp B overtuigend naar zich toe, maar de tegenstand was star. De toernooi winnaar moest dus bepaald worden door shoot-out. JUMBO Niedorp B hield de zenuwen een stuk beter onder controle en won ruim, en dus de 1e plaats. Hierdoor heeft JUMBO Niedorp B zich ook geplaatst voor het NK beachhandbal.

IMG 1106 Custom

Zondag was het de beurt aan de senioren. HV Niedorp DS startte het toernooi tegen MHV’81 3 en won met 2-0. De 2e wedstrijd tegen DOS’80 en de 3e tegen Rowah (Waddinxveen) werden ook met 2-0 gewonnen. In de finale kwamen de dames MHV’8 1 tegen, een vereniging met een goede beachhandbal reputatie. De 1e set werd gewonnen. De 2e set bleef het gelijk, maar uiteindelijk wist HV Niedorp deze spannende finale, door een golden goal te winnen. Dus ook voor HV Niedorp DS de 1e prijs, én hebben de dames plaatsing voor het NK beachhandbal op 2-3 juli in Biddinghuizen weten af te dwingen.

Foto's: Ingezonden