IMG 2251 BorderMaker

Terwijl de gehele voormalige gemeente Niedorp nog op één oor ligt, zijn er toch mensen die om vijf uur ’s morgens op de racefiets stappen om te trainen voor de “Achtste van Nierup”.

Welke gek doet dat nu, zult u zich afvragen. Welnu, Jasper Rienks is de naam. Hij doet er alles aan om geen flater te slaan op de zesde juli. Ook de groep enthousiastelingen die zich elke donderdagavond meldt in zwembad De Rijd is nog steeds groot. Terwijl de atleten druk zijn met de voorbereidingen, is het organiserend comité dat ook. De vrijwilligers en de sponsors worden benaderd, kleine verbeterpunten worden doorgevoerd.

Ook dit jaar zal de wisselzone van het fietsen naar het lopen bij De Rijd zijn. Vorig jaar moest, vanwege de verbouwing bij De Snip, noodgedwongen uitgeweken worden maar dit is goed bevallen en daarom blijft dat dit jaar ongewijzigd. Wel zullen er een aantal kleine wijzigingen zijn bij De Rijd. Het parc fermé zal iets anders worden ingericht en ook de start van het zwemmen zal iets meer richting de jachthaven zijn. Hierdoor zal het publiek een nog beter zicht op de wedstrijd hebben. Ook dit jaar is de Dorpsstraat vanaf 18.00 uur volledig afgesloten voor het autoverkeer en het buitengebied vanaf 19.30 uur. Houdt u hier alstublieft rekening mee!

Volgende week zullen we de deelnemerslijsten met startnummers publiceren. Bent u nu al nieuwsgierig? Ga dan naar www.triathlonniedorp.nl voor de laatste informatie.

Met sportieve groet,

Triathloncomité Nieuwe Niedorp