CPEWI

Zes weken lang ga ik op deze plek dagelijks een stukje over de geschiedenis van PeWi’s Nieuwspagina vertellen.

Bij het invullen van de gegevens om in te loggen op de website, moest er ook een titel worden meegegeven. Omdat alles in het Engels stond is toen gekozen voor PeWi's Newspage. dit is later Nieuwspagina geworden.

Omdat ik in die tijd nog niet beschikte over een eigen digitale camera en scanner, was het soms lastig om een foto te plaatsen bij een berichtje, dat gemaakt was. Dus werd er meestal een gewoon plaatje of bewegend (GIF) plaatje gekozen uit een groot assortiment op het Internet.

Het was nog niet de tijd van Hyves of Facebook, de mobiele telefoon kwam net een beetje op, maar was nog niet voor iedereen heel gewoon, dus als je al wat kon plaatsen dan was je al heel blij.

Het begon met grappige dingen die werden geplaatst. Het was ook geen dagelijks werk, af en toe werd de website opgefrist. Op een gegeven moment werd er ook een bezoekersteller geplaatst en ik was al heel trots als er tien personen per dag hadden gekeken.

Omdat de ontwikkelingen op het Internet in de jaren negentig en de beginjaren van deze eeuw elkaar snel op wisten te volgen, konden er na enkele jaren ook andere dingen worden gedaan op de website, daarover vertel ik morgen meer.