Lezing Hongarije 155 van 270 BorderMakerbbb

Eind april op weg naar Hongarije is niet een spannende gebeurtenis, dus daar kunnen we kort over zijn. Een stop in Dresden vormde een welkome onderbreking. Zaterdagochtend op tijd weer weg en via Tsjechië, stukje Slovakije en ook daar weer een vignet nodig om probleemloos door te kunnen reizen. We kwamen dwars door Praag heen, maar er lag nu wel een mooie rondweg bij Boedapest (EU -subsidie) en toen was het niet zo ver meer naar Tyszagyende via Szolnok.

Camping 2 1 van 1aa BorderMaker

De camping, met de veelzeggende naam puszta Eldorado beloofde natuurlijk wel wat. Sjors en Hellen bestierden deze camping sinds een tiental jaren. Het programma “Ik vertrek” heeft er nog aandacht aan besteed. We hadden hier voor twee weken een basic, houten huisje gehuurd op een mooie Natuurcamping, waar al veel vogels aanwezig waren die we vaker hoorden dan zagen! Dus dat betekende: veel uren maken en omzichtig, planmatig te werk gaan. Op de camping hoorden we elke dag de steenuil, nachtegaal, spechten, draaihals en wielewaal. We zagen regelmatig de scharrelaar en later ook de bijeneter en Hop, die we ook veel hoorden!

Lezing Hongarije 161 van 270 BorderMaker

Lezing over onze reis naar Hongarije is op uitnodiging van de VWG Niedorp. De lezing wordt gehouden in de Fenixkerk, Dorpsstraat 179 te Nieuwe Niedorp op 24 november a.s..

We beginnen om 20.00 uur en de entree is vrij voor eenieder. Een kleine vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld om de kosten te drukken. De lezing wordt verzorgd door Otte W. Zijlstra en die nodigt eenieder uit die geïnformeerd wil worden over deze unieke camping, gelegen nabij mooie natuurgebieden en unieke soorten op de camping zelf. Daar over volgende keer meer in deel drie.

Tekst en foto's: O.W. Zijlstra