001 dam BorderMaker

Van Dam Autoscooters uit Winkel

Er zit dit jaar een grote variatie in de ondernemers die genomineerd zijn voor de verkiezing Ondernemer van het jaar. Van Dam Autoscooters is een kermisbedrijf dat als 5e generatie de kermissen bezoekt. Het is geen doorsnee bedrijf, want als andere mensen vrij zijn, wordt er door deze ondernemers gewerkt. Het kermisseizoen loopt van het Paasweekend tot in de maand oktober. Naast het kermisseizoen staat men een aantal maanden met drie oliebollen-verkoopwagens op meerdere locaties in Noord-Holland. In de maanden januari en februari geniet men van een welverdiende vakantie en verder wordt er de rest van het jaar gewerkt, soms wel zeven dagen in de week.

In de mindere periodes is er altijd gedacht om de kosten en zo wist men toch redelijk door te draaien. Er zijn heel veel leuke reacties binnen gekomen bij de familie van Dam op de nominatie. Ook zoon Jordy zit in het bedrijf en gaat op pad met zijn eigen kermisattracties. Voor het nieuwe seizoen zijn hele bijzondere botsauto’s aangeschaft, die naast het rijden, ook kunnen driften op de baan. Dit is uniek in Nederland.

In bepaalde plaatsen bouwen ze leuke relaties op met mensen, zo staan ze al sinds 1963 op dezelfde plaats in de Beemster bijvoorbeeld. Het gezin is trots op de Autoscooters, ze worden dan ook regelmatig gewassen en gepoetst en elke kermis krijgt de baan een sopbeurt. De oliebollen-verkoopwagens gaan niet van het pad af voordat ze gewassen zijn, want het moet er allemaal netjes uitzien.

Naar de facebookpagina

Naar de stembus