IMG 6246-BorderMaker

Regelmatig zetten bedrijven de deuren open voor het publiek. Het is altijd leuk en leerzaam om dan even binnen te kijken. 

Zaterdag was het de beurt aan de Firma Goudsblom in Sint Maarten. Na een flinke uitbreiding van de gebouwen, die in het eerste deel van 2014 heeft plaats gevonden, was het nu tijd, om iedereen te ontvangen en de nieuwe gebouwen te laten bekijken. Begin jaren zestig is het bedrijf in een veel kleinere vorm van start gegaan. Tegenwoordig hebben de broers Adri en Gerard Goudsblom de dagelijkse leiding over het grote bedrijf. Om even een indruk te krijgen van de onderneming, hierbij even een paar getallen. Dit jaar is er 18 hectare kool, 116 hectare pootaardappelen en 14 hectare  tarwe de grond in gegaan. In de grote nieuwe hallen worden de aardappelen en de kool verwerkt. Het bedrijf maakt gebruik van de modernste apparatuur en werktuigen, om alles zo efficiĆ«nt mogelijk te verwerken. Nu de uitbreiding gereed is, kunnen de aardappelen allemaal binnen staan en hoeft men geen stapels buiten met spanbanden vast te zetten tijdens de harde wind. Ondergetekende kreeg een rondleiding van dochter Dorien, die zeer veel details over het bedrijf kon vertellen en het heel duidelijk werd, hoeveel werk er verzet moet worden in zeer drukke tijden.

Het was zeer de moeite waard om eens een kijkje te nemen bij het zeer vooruitstrevende bedrijf van de gebroeders Goudsblom.

IMG 6225-BorderMaker

IMG 6237-BorderMaker

IMG 6240-BorderMaker

IMG 6242-BorderMaker