IMG 9945-BorderMaker

"Hoe hebben ze dat nu kunnen bedenken in Anna Paulowna?" , is één van de uitspraken van het winkelend publiek in het Winkelhart in Nieuwe Niedorp.

Wat is er aan de hand?

De Gemeente Hollands Kroon heeft vanaf 1 januari een vergunning afgegeven voor een standplaats voor een groenteverkoper in Nieuwe Niedorp, tot zover lijkt er nog niets aan de hand. Maar de vergunning is afgegeven voor een standplaats op het parkeerterrein bij het Winkelhart in Nieuwe Niedorp. De ondernemers in het winkelcentrum zijn furieus en vormen samen een blok, om dit alsnog tegen te gaan. De vergunning is afgegeven voor een jaar en zal gebruikt gaan worden op de woensdag en de zaterdag. Terwijl er elders in Nieuwe Niedorp op de zaterdag ook al een groenteverkoper staat en er ook in het Winkelhart gelijkwaardige ondernemers zitten.

Wat is het doel van de Gemeente Hollands Kroon?

Wil de Gemeente Hollands Kroon met het afgeven van deze vergunning een vrijbrief geven voor nog meer tijdelijke verkopers? Dan zullen er in de loop der tijd steeds meer winkelunits leeg komen te staan en het aantal losse verkopers op de parkeerplaats zal toenemen, dat zal een totale verarming zijn voor het nu goed lopende winkelcentrum, met een grote aantrekkingskracht in de wijde omgeving. 

Parkeren

Het plan is om de verkoopwagen te plaatsen aan de zijde van de makelaar, die hierdoor zijn zaak volledig achter de groentezaak ziet verdwijnen. Dit gaat ten koste van minimaal zes parkeerplaatsen, die in ieder geval op zaterdag hard nodig zijn, om alle auto's een plaats te kunnen geven van het winkelend publiek, dit gaat tot overlast leiden, omdat er dan tekort parkeerplaatsen zijn.

Alternatief

Gezonde concurrentie is niet verkeerd, maar niet op het terrein van een Winkelcentrum, waar de ondernemers hard moeten werken om alles draaiende te houden, er zijn ook nog wat alternatieve locaties te bedenken.

De oliebollenkraam is een uitzondering, ten eerste is het een produkt dat niet verkocht wordt in het Winkelhart, alleen de laatste dag van het jaar, maar dan vullen de leveranciers elkaar goed aan, want niet elke klant kiest voor dezelfde leverancier, bovendien neemt deze wagen geen parkeerplaatsen in gebruik.

Bent u het ook oneens met deze afgifte van de vergunning door de Gemeente Hollands Kroon, laat dan u stem horen richting de Gemeente Hollands Kroon, want hier slaat men de plank volledig mis.

Misschien is het eens een idee, om de ambtenaren een tijdje stage te laten lopen in het bedrijfsleven, want daar moet er zeer hard gewerkt worden, om het hoofd boven water te houden!

Dit verhaal krijgt zeker een vervolg en wij houden de vinger aan de pols over de ontwikkelingen en als er nieuws te melden is, zal dat als eerste op deze Nieuwspagina te lezen zijn.