009 640x480-BorderMaker

Het bericht op deze pagina over het afgeven van een standplaatsvergunning bij het Winkelhart in Nieuwe Niedorp heeft heel wat stof doen opwaaien.

Op de Sociale Media zorgde het voor veel gespreksstof en het aantal bezoekers van deze Nieuwspagina ging ver over alle records heen. Normaal gesproken worden dit soort berichten niet altijd geplaatst, maar als het gaat om een vorm van onrecht, dan beginnen alle alarmbellen te rinkelen en wordt er actie ondernomen. 

Op woensdag is er door deze Nieuwspagina contact opgenomen met de Gemeente Hollands Kroon, om enige duidelijkheid te krijgen over de situatie. De betreffende afdeling wilde niet reageren en liet dit over aan een voorlichtster, die uitleg gaf.

Sinds 1 januari 2014 is het standplaatsenbeleid van de vier voormalige Gemeenten komen te vervallen. Maar op de vraag of het niet in een andere woonplaats kon, waar geen winkelbestand is, kwam het antwoord, dat de Gemeente geen enkele rekening hoeft te houden met concurrentie, ook bij het sociale aspect werd niet stil gestaan. De vergunningen worden afgegeven als alles binnen de regels valt, verder wordt er blijkbaar niet naar andere dingen gekeken.

Door zich niet te verplaatsen in de situatie komt de Gemeente steeds verder van de bewoners en het bedrijfsleven af te staan en dat is niet echt een goede ontwikkeling!

De Winkeliersvereniging Winkelhart Niedorp kan nog protest aantekenen tot 15 januari 2015.

De vergunning is afgegeven voor de periode van 11 april 2015 tot en met 26 september 2015.

Ook een verslaggever van het Noordhollands Dagblad heeft een verslag gemaakt van dit onderwerp en heeft de aanvrager van de vergunning gesproken. De man was ten eerste zeer verrast dat hij zo makkelijk een vergunning kon krijgen bij een Winkelcentrum en hij is bovendien erg geschrokken van de reacties vanuit het Winkelhart en de bevolking.

Een uitgebreide reportage is donderdag te lezen in het NHD.

Veel mensen uit de dorpen willen een reactie geven over de bovengenoemde zaak, richting de Gemeente Hollands Kroon, klik dan hier...

Wij blijven u natuurlijk op de hoogte houden over het vervolg van deze zaak.