20150527 212201-BorderMaker

Woensdagavond kwamen er een groot aantal ondernemers uit Hollands Kroon bij elkaar in de Cultuurschuur in WIeringerwerf.

De Ondernemers Federatie Hollands Kroon (OFHK), de overkoepelende federatie van alle ondernemers verenigingen in de gemeente Hollands Kroon, organiseerde een netwerkavond met verschillende sprekers.

Als eerste vertelde Marcel Evers, Manager Beleid & Advies van INretail over de toekomst van de Detailhandel en de rol van de winkelstraat daarin. Deze boeiende presentatie heeft menig ondernemer aan het denken gezet en was ook zeer interessant geweest voor de niet aanwezige ondernemers uit de detailhandel.

Na deze presentatie volgde Ben Tops, die namens de werkgroep Recreatie en Toerisme van de OFHK uitleg gaf over de activiteiten van deze vorig jaar opgerichte groep. Men timmert enorm aan de weg en over enkele jaren zal de Noordkop op recreatief gebied in een flinke stroomversnelling raken.

Namens de Gemeente Hollands Kroon spraken  Alex van Duist en Cor Zwart over het nieuwe inkoop en aanbestedingsbeleid van de gemeente. In het najaar van 2015 komt de gemeente uitgebreid terug met nog meer uitleg over dit beleid.

Als laatste gaf Corry de Lange namens Breedband Hollands Kroon uitleg over het project dat op veel steun kan rekenen vanuit de bevolking, maar de race is nog niet gelopen, dus zijn er nog veel meer aanmeldingen nodig, om het project te doen slagen.

Voorzitter van het OFHK, Jeanette de Boer sloot de avond af, waarna er nog volop tijd was om te netwerken met de overige ondernemers.

De beschikbaar gestelde overheerlijk kaas van Klaver Kaas uit Winkel, liet iedereen zich goed smaken.