9789056153458bbkk 640x480

Op zaterdag 28 maart komt Daniel Rewijk – afkomstig uit Anna Paulowna- vertellen over dé pionier van de Nederlandse sport : Pim Mulier.

Daniël Rewijk (sporthistoricus) schreef een biografie die al veel publiciteit opleverde. Hij was al te zien bij Nieuwsuur en er werd in alle grote kranten over zijn boek geschreven. Onder het genot van een hapje en een drankje, vertelt Daniel Reeuwijk vanaf 14.30 uur over deze belangrijke figuur in de Nederlandse sportgeschiedenis. Toegang gratis.

Pim Mulier staat bekend als dé Nederlandse pionier op sportgebied: hij richtte de KNVB op, bedacht de Elfstedentocht als nationale wedstrijd en stichtte de internationale allroundtoernooien op de schaats. Zijn leven buiten de sport bleef tot nog toe onderbelicht, maar is zeker zo interessant door de vele ambivalenties in zijn karakter. Mulier was een fervent vernieuwer die tegelijk tradities wilde behouden, een hartstochtelijk nationalist die ook droomde van een wereldregering en een heer van stand die een arbeidersmeisje huwde.

Daniël Rewijk (1975) is als sporthistoricus verbonden aan het Mulier Instituut en is geschiedenisdocent in het voortgezet onderwijs. Hij publiceerde o.a. over de modernisering van de schaatssport en sport in de koloniën. Op 12 maart verdedigt hij aan de Rijksuniversiteit Groningen zijn dissertatie Captain van Jong Holland. Een biografie van Pim Mulier, 1865- 1954. Het boek zal direct daarna worden gepubliceerd.

De lezing vindt plaats in ons CultuurCafé op zaterdag 28 maart om 14.30 uur. Toegang is gratis. Graag reserveren. Info: www.boekhandelplukker.nl