bibliotheek aan huis Custom

Mensen die moeilijk de deur uitkomen hebben vaak veel tijd om te lezen.

Jammer genoeg is een bezoekje aan de bibliotheek in hun geval makkelijker gezegd dan gedaan. Speciaal voor deze groep is er ‘bibliotheek aan huis’. Het principe is simpel: als de lezer niet naar de boeken kan komen, komen de boeken naar de lezer. Dat kan ook tijdelijk, bijvoorbeeld in de winter of tijdens een ziekteperiode.

In een kennismakingsgesprek kan iemand aangeven naar welke boeken de voorkeur uitgaat. Er zijn veel mogelijkheden: avonturenromans, detectives, historische en familieromans, maar ook moderne literatuur, hobbyboeken, reisverhalen en romans in andere talen. Daarnaast kunnen er tijdschriften, muziek en films geleend worden. Als iemand slechter gaat zien zijn boeken met extra grote letters vaak een uitkomst. Of luisterboeken.

Na het kennismakingsgesprek komt een vrijwilliger regelmatig nieuwe boeken thuisbrengen. Buiten een bibliotheekabonnement zijn er geen extra kosten verbonden aan deze service.

Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met de dichtstbijzijnde bibliotheek. Ook mensen die als vrijwilliger willen meehelpen met ‘bibliotheek aan huis’ kunnen zich daar melden. Zie voor adressen en telefoonnummers www.kopgroepbibliotheken.nl

Foto: Lesley Alma