Boekhandel Plukker E2aa 640x480

Op woensdagavond 22 april komt Alexander Münninghoff in het CultuurCafé van boekhandel Plukker een lezing geven over zijn indrukwekkende boek De Stamhouder.

Alexander Münninghoff (Pozna, 1944) is journalist en Ruslandkenner. De stamhouder, richt zich op de wonderbaarlijke familiegeschiedenis van de auteur: een Russische gravin als grootmoeder, een schatrijke spion voor de geallieerden als grootvader, een vader bij de Waffen SS, een moeder die hem na de oorlog ontvoert naar Duitsland, waarna hij door de grootvader terug-gekidnapt wordt. Een man met een verhaal, bijna te wonderlijk en te vol voor één leven.

Alexander Munninghoff is winnaar van de Prijs voor de Dagbladjournalistiek en auteur van Tropenjaren in Moskou (1991), over zijn tijd als correspondent in de Sovjet-Unie. De stamhouder is autobiografisch en berust op feiten en familieverhalen.

Münninghoffs vader sloot zich aan bij de Waffen SS maar was, in de woorden van de auteur, 'geen echte nazi. Hij was vooral heel erg tegen bolsjewieken.' Münninghoffs grootvader spioneerde voor de geallieerden in de Tweede Wereldoorlog. En dit is nog maar een onderdeel van de ongelofelijke geschiedenis van Alexander Münninghoff.

Alexander Munninghoff zal op woensdagavond 22 april, vanaf 20.00 uur in het CultuurCafe van boekhandel Plukker vertellen over zijn wonderbaarlijke en spannende levensverhaal. Ook zal hij zijn boek-“De stamhouder” signeren.

Aanvang 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur. Kaarten a € 7,50 incl. consumptie, zijn verkrijgbaar bij de kassa of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  Reserveren is gewenst

Voor nadere info en reserveringen zie: www.boekhandelplukker.nl.