buzz

Het is een bijzonder boek geworden.

Sylvia Buczynski heeft er het beste in zichzelf voor naar boven gehaald: ‘De veldnamen van Schagen. Een zoektocht naar hun verleden’ is alleen al door de vormgeving de moeite waard.

Het was een mooie opdracht voor Bredewold & Bucynski Art en Design uit Haringhuizen, maar de moeilijkheidsgraad loog er niet om: vorm geven aan een 360 pagina’s dik boek over de achtergronden van de straat- en veldnamen in Schagen en omgeving. Maar het is in geuren en kleuren gelukt.

Waar komt de naam Rensgars vandaan? En welke functies hadden de panden op de Gedempte Gracht in het verleden? Waaraan ontlenen de boerderijen en de velden in het buitengebied hun naam? Op dat soort vragen geeft het boek een antwoord.

Karel Numan heeft het uitgezocht, heeft zelfs heel Schagen en omgeving in beeld gebracht. De voormalige docent aan het Regius College en het bestuurslid van de Historische Vereniging Schagen heeft zijn jarenlange speurtocht vastgelegd in het rijk geïllustreerde boek.

‘De veldnamen van Schagen. Een zoektocht naar hun verleden ‘ wordt vrijdagavond 20 november (19.30 uur) bij boekhandel Plukker gepresenteerd. Wethouder Ben Blonk ontvangt het eerste exemplaar.

Het boek is tot die tijd via voorinschrijving voor 34,95 te bestellen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of 0224-212941. In de winkel gaat een exemplaar 37,50 kosten.

Foto: Ingezonden