IMG 20181102 WA0001 BorderMaker

Kerkhof en Gedenkboom Kloosterkerk in het licht op Allerzielen

Op Allerzielen 2 november 19.00 uur is er in de Kloosterkerk een gedenkviering. Iedereen is welkom! Het is herfst en langzamerhand vallen de kleurige bladeren van de bomen. De herfst brengt ons in contact met vergankelijkheid, met het einde van leven. Tijdens deze bijzondere gedenkviering van Allerzielen denken we aan de mensen die we verloren hebben en aan hoe hun leven is geweest. Hoe ons leven met het hunne verweven is en hoezeer we ze missen. In het bijzonder noemen wij de namen van diegenen, van wie wij in de afgelopen 2 jaar afscheid hebben genomen. We herdenken hen en zetten hen in het licht door het aansteken van een kaars, in de kerk of op het kerkhof.

Dit is een jarenlange traditie in de Kloosterkerk. Een goede traditie waaraan veel mensen troost beleven. En die alleen maar in belangstelling toeneemt. Het zal een viering van saamhorigheid en verbondenheid zijn. Met als thema: ‘In het licht van Allerzielen ‘Samen verder gaan’.

Tegenwoordig is het niet meer alleen een ritueel of een viering voor mensen die gelovig zijn. Ook mensen die ons geloof niet delen zijn van harte welkom!!! Het gaat erom dat je weet dat niemand vergeten wordt. Daarnaast is het troostrijk te ervaren dat je niet de enige bent die door de dood iemand is kwijtgeraakt. Daarom zet de Kloosterkerk haar deuren voor iedereen wijd open!

Programma

Vooraf aan de viering , om 18.30 uur, is er gelegenheid om een kaarsje aan te steken voor alle dierbare overledenen.

Om 19.00 uur begint de viering. Chantal Smak zal prachtige stemmige liederen ten gehore brengen, Gert-Jan Weel begeleidt haar op de piano.

Na de viering is er gelegenheid een bezoek te brengen aan het kerkhof. Iedereen ontvangt een Allerzielenlicht om deze bij het graf, de urnenmuur, de gedenkboom of het kindermonumentje te plaatsen. De gedenkboom is er voor mensen die geen eigen plek hebben voor hun overleden dierbaren. Het kerkhof, de gedenkboom en het kindermonumentje zullen volop in het licht staan. Na het bezoek aan het kerkhof is er warme koffie en thee achter in de kerk. U bent van harte uitgenodigd!!

Wij hopen zo aan velen de gelegenheid te geven om juist op Allerzielen naar de kerk te komen.

Het kan nu weer. We kunnen weer samenkomen!!!

Weet u welkom!

Namens de werkgroep Allerzielen,

Carla Haring

Joke Groes

Annemiek Wijnker Hoedjes

Foto: S. Schenk