aa272362133 4662081973847678 2883838118133030156 n

Vandaag vertellen Sven Baas en Jim Groenland hun belevenissen van dag 2:

Herinneringen maak je onderweg, en niet aan de keukentafel..

Na een nachtje in een keurig hotel melden we ons bij de jury waar we de vorige dag gefinisht zijn. Dit is standaard en we lezen even goed de 2 opdrachten door. 1) ga op de foto met een John Deere Snow scooter en opdracht 2) op de foto met een Citroën Xantia. Die laatste leek makkelijk maar die hebben we niet gehaald. Die John Deere scooter trouwens ook niet. Wordt sinds 1982 niet meer gemaakt. Tsja. Of je maak de opdrachten iets makkelijker (#hint)

Dag 2 start ook (ja met de wekker duh) met een goed ontbijt en van onze moeders moesten er ook wat vitaminen genomen worden in de vorm van wat appels. Als ik er 1 wil pakken en die valt onder de stoel, stoppen we bij grote schuur waar een aantal John Deere trekkers buiten staan. De runners die langs rijden stoppen massaal. Als we zeggen dat hier niets staat geloof niemand ons en wij rijden weer weg! Toedeloe

De route gaat verder en de soms smalle weggetjes door het bos zijn verraderlijk glad. Helaas helpt geen enkele band hiertegen. Ja 1 met spikes. En om nu met kettingen te gaan rijden….

Rond 11:00 horen we in de verte de koffie bel rinkelen en we zagen een mooi plekje bij een meer. Nu heb je er daar maar 256 (of meer) van dus dat is geen probleem. Sommige runners die er ook stonden verzonnen zelf een opdracht: Truth or dare. Ga met je auto op het ijs en rij een stukje over het meer. Gelukkig hebben we de foto nog kunnen maken.

Rond het middag uur passeren we een bord met het welbekende mes en vork teken. Dit is een internationaal teken en we wagen een poging. Blijkt een super leuk restaurantje te zijn aan de rand van…juist..een meer. We bestellen 2 (overheerlijke) pizza’s en verwelkomen tegelijk de nodige runners. @PapaJun had een wereld dag want er kwamen vandaag maar liefst 221 Nederlanders langs. Sta je dan met 1 kok en een meisje die vorige week is ingewerkt. Zie je het voor je? Jim zijn handen jeukten en hielp dus een handje. @jghoreca zelfs in midden Zweden Als Zweden niet naar JGHORECA komt dan komt JGHORECA wel naar Zweden.

De route wordt vervolgd en het wordt met de dag eerder donker. Om 15:45 begint het te schemeren en binnen afzienbare tijd kunnen de 4 bouwlampen op het dak weer aan. We finishen rond 17:30 en rijden daarna naar het hotel. Weer een leuke dag maar er mag wel wat meer sneeuw bij. Of zoals dat in Zweden zeggen: Det kan frysa, det kan tina, men om du går ner på munnen är det för sent att strö.

Tot zover.

Tot morgen.