aa272362133 4662081973847678 2883838118133030156 n

Herinneringen maak je onderweg en dat deden wij in Zweden

We worden wakker en als we naar het ontbijt gaan struikelen we in de gang over de, als in de vorige post beschreven, bezemsteel van vermoedelijk Marga M. En dan is het alweer de laatste dag van de Carbagerun. Editie Zweden 2022 zit er bijna op. Na het ontbijt de opdrachten en route opgehaald. Oh nee das waar ook; geen opdrachten vandaag. De organisatie heeft besloten de laatste dag geen opdrachten te laten uitvoeren. Iets met punten tellen en prijsuitreiking.

De eerste helft van de route is als ‘vanouds’. Al 2 dagen worden we verwend door de prachtige, meestal witte landschappen van Zweden. De tocht van vandaag voert ons, andermaal langs idyllische wegen en we raken ondertussen volledig gewend aan alle ledbars, zwaailichten, creatieve toeters en verstralers die de runners op/om/onder hun auto hebben bevestigd. Maar als we na een weg/pad die bijna 20 kilometer worden ingehaald door een runner….oh nee daar staat POLIS op. Die deed volgens mee helemaal niet mee. Een led bar met ‘stoppa polisen. att följa’ hadden we ook nog niet eerder gezien. Toch maar ff volgen. Oom agent stapt uit en vraagt naar onze papieren. Op de vraag waarom we hier rijden wordt het lastig. Maar na vele lullen doet een fles meegebrachte perziken likeur wonderen. Hij wenste ons nog een fijn weekend of zoals ze hier in het Zweeds zeggen: och så kom en elefant med väldigt lång nos och blåste ut sagan.

De inmiddels 28e jarige Kitt heeft het prima gedaan. Opgejaagd door diverse ML’s, Subaru’s en 1463 VOLVO’s heeft de Audi zich prima staande gehouden. De finish is dan ook meer dan verdiend. In Trölhattan is het een optocht van runners in een soort drive through. Het eind feest kan helaas vanwege Corona (op het laatste moment) niet doorgaan. Dat is niet alleen jammer voor de runners maar ook voor de organisatie. Het is wellicht een symbolische finish maar de blijdschap onder de deelnemers is er niet minder om. 1 voor 1 mogen de runners met hun team en auto op de finish. De medaille hangt trots om de schouders van de honderden mede strijders.

Lieve volgers en lezers. Bedankt voor al jullie reacties. Het was mooi. Het was vet. En het was zeker een rit om nooit nooit meer te vergeten!