aa272362133 4662081973847678 2883838118133030156 n

Terugreis Carbagerun 2022

E6. Tanken. E6. Malmö aanhouden. Grens met Denemarken. Tol. E20. De 7 op en dan zo Duitsland in. Twee gehaktstaven met 4 pompjes mayo bij het Shell tankstation in Winschoten. En dan via de afsluitdijk naar huis. Einde.

Zo had het moeten gaan. Maar soms loopt het anders. Het liep anders. Het weer is gedurende de hele terug reis erg slecht. Vele windstoten en hele harde regen maken het er niet makkelijker op. 100 kilometer voor Hamburg begon het stuur van de Audi zachtjes te trillen. De Duitse autobahn kan slechte stukken hebben maar het getril werd steeds heftiger. Via de vluchtstrook gestopt op een parkeer plaats. Wel zo veilig. Na een korte inspectie leek er niet zoveel aan de hand alleen op de band links voor zat een ondefinieerbaar ‘ei’. Dit zorgde geh_ei_d voor de trillingen. Reserveband eronder even naar de dichtstbijzijnde benzinestation om alle banden nog een keer te checken.

We rijden een tijdje verder met een gangetje van 90. Tijdens de Carbagerun lagen soms de snelheden een stukje hoger. Maar het verontrustende was eigenlijk hoe zo’n ei erop komt. Zou dat de andere banden ook kunnen overkomen? We doen een rondje navraag en we krijgen veel ingevingen, ideeën en adressen van Marlon en Harm Jan. Twee mede runners die we tijdens de run hebben ontmoet. Ze zitten zelf op de boot naar Puttgarden. We plegen de nodige telefoontjes maar hé. Zoek jij maar eens een bandenservice die zaterdag avond open is. De ANWB heeft ook nog gezocht en maar kon niets verder betekenen. We reden immers weer.

Lang verhaal kort maar we besluiten om door te gaan. Hotel overnachting wordt niet meer als optie gezien.Tenzij er iets gebeurt dat ons gedwongen maakt om ergens te overnachten. En mocht dit gebeuren dan zijn we maandag middag als eerste aan de beurt. Dus billen knijpend naar huis en ook het thuis front doet onbedoeld mee aan ‘Halen ze het of halen ze het niet’. Via de de gezamenlijke Carbagerun app krijgen we door dat de boten(!) vanuit Zweden naar Denemarken EN Duitsland niet meer gaan en dat de enige grote (tol) brug is afgesloten. We rijden via Bremen richting Nederland en ja hoor.

Een omleiding maakt het dat we via (Emmen) de 1 naar de N213, N402, de A37 Nederland in rijden. Dan de A32 en de A7 richting de kop van Noord-Holland. Via Groningen kon niet. Daar was wat gebeurt? Vervolgens rijden we met flinke rukwinden over de Afsluitdijk, staat de brug aan Den Oever kant open. Om 00:30. Ja tuurlijk. Kwartier gewacht en toen kwamen we even na 01:00 thuis. Kapot, mentaal gesloopt maar we hebben het gered.

Bedankt iedereen. De Carbagerun 2022 was een 4500 kilometer lang feest.

Herinneringen maak je onder weg en er is altijd wel een reden om het niet te doen.

Tot snel!

Jim en Sven