IMG 3112aa BorderMaker

Ondanks de flinke regen die op deze dinsdag naar beneden kwam, is het voor Jan Bierman uit Winkel een feestelijke dag, want hij is namelijk 40 jaar in dienst bij zijn werkgever Simon Loos, maar het is ook een moment om afscheid te nemen van het bedrijf om lekker te gaan genieten van zijn pensioen.

De afgelopen tijd was hij al aan het afbouwen en ging steeds minder dagen werken, dan was de overgang naar zijn pensioen niet zo groot.

Jarenlang zat hij achter het stuur van een vrachtwagen, maar ook heeft hij jarenlang gewerkt bij de locatie aan de Tender, waar hij een kantoorfunctie had, hij heeft zelfs nog zeer vele jaren gewerkt op de oude locatie in Opmeer.

De kinderen en kleinkinderen hadden de avond voor zijn laatste dag al even hun best gedaan om de tuin voor zijn woning te versieren en dat is aardig gelukt.

Als je dan ook op dezelfde dag dat je 40 jaar in dienst bent bij je werkgever ook nog 44 jaar getrouwd bent, dan kan de dag toch niet meer stuk, daarom gaan ze na de speciale receptie die voor hem zal worden gehouden bij Simon Loos, nog even gezellig uit eten met het hele gezin.

Stil zitten is er echter niet bij voor Jan, want de eerste lange reizen zijn al gepland, dus dat gaat wel goedkomen.