122 Zuivelfabriek. 1973  640x480

Vlak voordat de gemeente Niedorp opging in de nieuwe gemeente Hollands Kroon werd de historische fotocollectie uit het gemeentehuis overgebracht naar het Regionaal Archief Alkmaar.

Duizenden oude foto¹s in tientallen mappen werden in speciale depotruimtes geplaatst om zo veilig te bewaren voor de volgende generaties. Door het materieel verval dat in de loop der tijd was opgetreden was het noodzakelijk om de foto¹s opnieuw te verpakken en de beschrijvingen te redden. De heer Niek Snip, inwoner van Nieuwe Niedorp en amateurhistoricus, heeft als enthousiaste en gedisciplineerde vrijwilliger bij het Regionaal Archief Alkmaar uren tijd en veel energie gestoken in het ordenen en het beschrijven van dit belangrijke fotomateriaal. En het resultaat mag er zijn! De volledige collectie zal binnenkort via de website van het Regionaal Archief te bekijken zijn, geheel doorzoekbaar doormiddel van de mooie beschrijvingen .

Voorafgaand aan de publicatie op internet zal een avondvullende presentatie worden gegeven in het Dorpshuis Prins Maurits in Nieuwe Niedorp.

Conservator beeldcollecties bij het Regionaal Archief Alkmaar, de heer Jesse van Dijl, zal hierbij uitvoerig in gaan op de Niedorpse collectie en haar geschiedenis. Tientallen historische foto¹s zullen de revue passeren in de hoop ook reacties en anekdotes los te krijgen uit het publiek. Interactie is vaak een belangrijk ingrediënt om deze avonden nog succesvoller te maken. Kortom, een mooie avond voor ieder die van oude foto¹s houdt en van de geschiedenis van de regio.

De avond wordt gehouden op Woensdag 26 november 2014 in het Dorpshuis Prins Maurits. Dorpsstraat 79, 1733 AE Nieuwe Niedorp Aanvang 20.00 uur (deur open om 19.30 uur), einde circa 22.00

De toegang is gratis.

 

Foto:  Archief P. de Graaf