IMG 2292-BorderMaker

Ongeveer een derde van de Nederlanders boven de 18 jaar voelt zich wel eens eenzaam.

Bij ouderen komt eenzaamheid zelfs veel vaker voor. Wooncompagnie zet zich, samen met u, graag in om vereenzaming te voorkomen. Daarom starten we een onderzoek naar de realisatie van een Thuishuisproject op het Winkelmadepark in Winkel.

Uitnodiging

Om u te informeren over dit initiatief en met u te onderzoeken of er voldoende draagvlak zal zijn voor dit project, organiseren wij een informatiebijeenkomst over het Thuishuisproject.

Deze bijeenkomst vindt plaats op woensdag 4 maart van 15.00 tot 17.00 uur en zal worden afgesloten met een hapje en een drankje. De locatie is De Roode Eenhoorn, Dorpsstraat 173 in Nieuwe Niedorp. Als u belangstelling heeft in het project dan bent u van harte welkom! U kunt via email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  aangeven of u aanwezig bent. Omdat de capaciteit beperkt is verzoeken wij u om vooraf aan te geven met hoeveel personen u aanwezig wilt zijn. Graag ontvangen wij uw reactie voor dinsdag 24 februari 2015.

Het Thuishuis

Een Thuishuis is een ‘gewoon’ huis waar 5 tot 7 personen met elkaar onder één dak wonen. De bewoners zijn alleenstaande ouderen, 60 plussers, die niet alleen willen wonen of dreigen te vereenzamen en op een leuke manier samen oud willen worden. In het Thuishuis hebben zij een eigen woon-, slaap-, badkamer en toilet. De leefkeuken en de hobbyruimte zijn voor gemeenschappelijk gebruik. De bewoners kiezen zelf de inrichting van het huis.

Het Thuisbezoek

Een onderdeel van het Thuishuisproject is het Thuisbezoek. Dit Thuisbezoek is gericht op mensen die (nog) niet willen verhuizen naar een Thuishuis. Dit Thuisbezoek wordt gerund door vrijwilligers. Zij zoeken mensen op die niet alleen willen zijn of dreigen te vereenzamen. De vrijwilligers richten zich op de wensen en behoeften van de bewoners en op het behouden en bevorderen van de zelf- en samenredzaamheid van de bewoners.