IMG 3572aa-BorderMaker

Buurtbewoners aan de Nierupper Dorpsstraat hadden het de afgelopen dagen druk met het maken van een ereboog voor een gouden bruidspaar. 

De ereboog werd gemaakt voor Aat Wit en Wies Wit-Posthumus. Het echtpaar heeft elkaar 53 jaar geleden ontmoet in zaal Hees in Nieuwe Niedorp (De Roode Eenhoorn). Wies kwam vanuit Lutjewinkel naar Nieuwe Niedorp, om een avondje gezellig uit te gaan. Van huis uit werd er geen drank gedronken, maar toen ze Aat die avond had ontmoet vond ze het niet erg, dat hij wel een drankje dronk. Omdat hij zo aardig was, werd Aat snel opgenomen in de Lutjewinkeler familie. Dit was een mooie basis voor nu al weer ruim vijftig jaar lief en leed samen. Het paar kreeg één dochter, die ook trouw aan Nieuwe Niedorp is gebleven.

IMG 3564-BorderMaker

Aat Wit is een bekende verschijning in de gemeenschap, door zijn kennis op archeologisch gebied en het schrijven van zijn boeken over Niedorp. Wies is enige tijd geleden ere-lid geworden van Winkel's Harmonie, waar ze jaren haar partijtje heeft meegeblazen. 

Wij feliciteren het gouden echtpaar met het behalen van dit jubileum en wensen hen nog vele jaren samen in goede gezondheid.