IMG 1915-BorderMaker

Dinsdagmorgen ging ondergetekende op stap met nieuwe wijkagent Bas Dirkmaat.

Ook stapte voormalig raadslid van Niedorp, Mirella-Smit-Wit uit ’t Veld in, om uitleg te geven over de omgeving. De nieuwe wijkagent gaat samen met de alom bekende wijkagent Ton Brussaard zijn werk verrichten in de voormalige Gemeente Niedorp. Tijdens de rit werden alle dorpen en buitengebieden bezocht, om een juiste blik op het werkgebied te krijgen. Via de Sociale Media heeft de wijkagent zich al even mogen voorstellen, maar aangezien niet iedereen over deze mogelijkheden beschikt, staat hij op deze Nieuwspagina met een foto. Er zijn al veel positieve reacties vanuit de bevolking gekomen, iedereen is blij dat de politie nu nog meer zichtbaar en aanspreekbaar gaat worden. De komende tijd zal hij zich laten zien op evenementen en bij verenigingen. Mochten er vragen zijn, spreek hem dan gewoon aan. Het was een waardevolle rit, waarbij in korte tijd veel informatie is uitgewisseld.

Aanvullende informatie:

Tweede wijkagent voor Niedorp (voormalige gemeente Niedorp)

Hollandskroon heeft een nieuwe wijkagent voor de wijk . Bas Dirkmaat houdt per 10 aug 2015 toezicht op dit gebied en werkt samen met collega Ton Brussaard eraan om deze wijk veilig en leefbaar te houden.

Bas heeft veel zin om te beginnen aan zijn werkzaamheden als wijkagent. Bas vertelt: "Als wijkagent ben ik in de wijk te vinden. lk wil graag aanspreekbaar zijn voor de mensen, want zij weten als geen ander wat er speelt en leeft in hun wijk. Zij zijn de ogen en oren van de politie.”

“Buurtbewoners kunnen met structurele problemen en wijkgerelateerde vragen bij mij terecht. Ik voer mijn werkzaamheden uit vanaf het politie bureau in Wieringerwerf. Ik ben te bereiken via het telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief) en te volgen op twitter, @pol_Dirkmaat Als ik niet aanwezig ben, kunnen buurtbewoners via 0900-8844 een bericht voor mij achterlaten. Bel voor spoedgevallen met 112.

Na 11 jaar als hoofdagent in Niedorp, 4 jaar als wijkagent in Den Helder ben ik weer terug in Niedorp maar dan ook als wijkagent van dit geweldige gebied.

Taken wijkagent

De wijkagent is verantwoordelijk voor de totale politiezorg binnen zijn wijk. Hij richt zich op de aanpak van sociale problemen, maar ook op zaken als overlast, criminaliteit, milieu en verkeer. In samenwerking met collega’s van de surveillancedienst, recherche, milieu en jeugd werkt de wijkagent voortdurend aan het verbeteren en vergroten van de veiligheid in uw wijk of buurt. De wijkagent onderhoudt contact met externe partners, zoals de gemeente en maatschappelijke organisaties. Met deze organisaties worden problemen besproken en wordt overlegd hoe deze adequaat aangepakt kunnen worden, en door wie. Ook dan is informatie uit de buurt van essentieel belang. Heeft u vragen, tips of opmerkingen over de veiligheid in uw buurt of wijk, neem dan gerust contact op met uw wijkagent.

Kijk op de website

Op www.politie.nl, onder het kopje Mijn buurt, vindt u alle informatie over uw wijk en de wijkagenten die in uw wijk actief zijn.