anbo

Zoals u ongetwijfeld uit de media heeft vernomen zijn er grote problemen binnen ANBO.

De rekeningen van de afdelingen zijn geblokkeerd waardoor wij geen toegang meer hebben tot onze gelden, de ledenadministratie is niet meer toegankelijk, de website is geblokkeerd en per 1 juli 2016 worden de afdelingen opgeheven. ANBO moet een netwerkorganisatie worden waarin de leden het voor het zeggen hebben. Het bestuur zal tot 1 januari de belangen behartigen en treed dan af. Op de bijeen geroepen ledenvergadering werd met over grote meerderheid gekozen om over te stappen naar de KBO. We werken al een aantal jaren samen in het organiseren van activiteiten en zitten beiden in de Lokaal Samenwerkende Bonden van Ouderen in Hollands Kroon. Dit had de voorkeur boven het oprichten van een onafhankelijke ouderen vereniging, eventueel met de andere ANBO-afdelingen in Hollands Kroon.

Eigenlijk verandert er niets. Al onze activiteiten blijven, de gymgroep kan verder, de hulp van de belastingadviseur blijft beschikbaar en de belangenbehartiging is zowel landelijk als lokaal zeker gesteld. De PCOB (Protestants Christelijke Ouderen Bond) en de KBO (Katholiek Bond van Ouderen) hebben besloten te fuseren waardoor er een grote landelijke bond ontstaat die onze belangen in Den Haag goed kan behartigen. De kortingen die u hebt op zorgverzekering en energierekening blijven bestaan als u overstapt. Daar hoeft u zich geen zorgen om te maken. Wilt u uw ANBO-lidmaatschap opzeggen, dan moet dat voor 1 december gebeuren. In december worden de acceptgirokaarten voor de contributie in 2016 verstuurd of via de automatische machtiging afgeschreven. Wij kunnen het opzeggen van het lidmaatschap en het stopzetten van de machtiging bij ANBO voor u regelen. Wilt u daar gebruik van maken en lid worden van de KBO neem dan contact op met Peter Couwenhoven, 0226-413019 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Sinterklaasbingo

De muzikale sinterklaasbingo, al jaren een succesnummer verzorgd door de ons welbekende muzikanten Jan Brugman en Nico Bakker, wordt gehouden op woensdag 2 december in de Prins Maurits, Dorpsstraat 79, Nieuwe Niedorp, aanvang 14.00 uur. De entree bedraagt € 5,- . U wordt ontvangen met een kopje koffie of thee, er zijn leuke prijzen te winnen en u gaat met een chocoladeletter naar huis.