794 Klooster 640x480

Viering 25 jaar Grootseminarie Redemptoris Mater op 27 november 2016.

Op 6 oktober 1991 werd de eerste groep seminaristen welkom geheten, waarmee het Seminarie Redemptoris Mater van Haarlem-Amsterdam werd geboren. Sinds februari 1993 is het Seminarie gevestigd in Nieuwe Niedorp aan het Paadje in het oude klooster van de Franciscanen, die daar woonden van 1907 tot 1960 en de Clarissen van 1960 tot 1989. Sinds die tijd zijn er vele verbouwingen en aanpassingen aan het gebouw gedaan. Telkens wordt het gebouw en het interieur steeds meer gebruiksvriendelijker gemaakt en zo is het oude klooster tot een nieuwe gemeenschap van priesterstudenten vanuit verschillende delen van de wereld geworden. Jongen mannen met een missie, zij willen Gods woord verkondingen en werkzaam zijn in de wereld.

kloos16

Op zaterdag 29 oktober j.l. is dit samen met de verschillende gemeenschappen van het Neo-catechumenale Weg gevierd in een bom volle Kloosterkerk. In de viering waarin Hulpbisschop Hendriks voorging, werd er stil gestaan bij de opbouw van het seminarie en al mooie en minder mooie gebeurtenissen van de afgelopen 25 jaar.

Luc Georges, rector en José Manuel Tercero Simón, vice-rector willen dit feit ook vieren met de gemeenschap van de Kloosterkerk van Nieuwe Niedorp, Oude Niedorp, Verlaat en Winkel. Samen met Diaken Toon Jorink willen zij dit jubileum vieren in een feestelijke eucharistieviering waarbij het gemengde koor Sint Caecilia de gezangen verzorgd. De gemeenschap wordt uitgenodigd in de Kloosterkerk uitgenodigd om dankbaar te zijn voor deze 25 jaar en het Seminarie is de gemeenschap dankbaar en wil de gemeenschap uitnodigen om na de viering met elkaar onder het genot van een kopje koffie het seminarie te bezoeken.

Foto's: Ingezonden