IMG 9549 BorderMaker

– Onze naam door de jaren –

Onze toneelvereniging heeft een aantal naamsverandering meegemaakt. Door de jaren heen werd hij al korter. Toen de toneelvereniging werd opgericht werd als naam gekozen: Arbeiderstoneelvereniging “Kunst na Arbeid” ook wel afgekort ATV “Kunst na Arbeid”.

Later werd het voor het gemak Toneelverenging Kunst na Arbeid. Dit is heel lang zo gebleven. In 2003 zie je het logo verschijnen Toneelvereniging KNA1927, dit komt omdat de vereniging zich moest vastleggen bij de Kamer van Koophandel en de naam “Kunst na Arbeid” al in gebruik was. (In die tijd hadden heel veel verenigingen die naam.) Vanaf 2008 werd het Toneelvereniging KNA’27 en in 2011 is er een logo professioneel ontworpen waar je als eerste vooral KNA zag met als onderschrift toneelvereniging en er tussen zie je nog de oude naam Kunst na Arbeid en het jaar 1927, de datum wanneer we opgericht zijn. Dit logo wordt nog steeds gebruikt.

In 1927 speelde de vereniging hun eerste stuk “Schakels “ van Heijermans. De regisseur was Burgemeester Koster van Winkel. De entreeprijs bedroeg 0,75 cent.

- Oproep informatie gezocht! -

Het ledenaantal bestond uit 16 leden en de contributie was toen 1 gulden.

Graag willen wij een filmpje maken over het ontstaan van onze verenging.

De notulen zijn vanaf het begin bewaard gebleven maar graag willen wij wat meer inzicht krijgen in de personen en de locatie. Weet u meer over deze mensen, ( b.v. hoe ze eruit zagen, waar ze woonden, hoe ze leefde, enz. of u heeft foto’s, krantenknipsels) die in 1927 begonnen zijn met onze toneelverenging laat het ons weten. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De leden in 1927: Jacob van Zoonen Ar, H. Koopmans-Tas, T. v. Essen, D. Gayaard, D. Aalbrechtse, T. van Zoonen Dd, Jac. Van Zoonen Dr, J. Dekker, R. Keizer, A. Aalbregtse, T. van Zoonen Cd, J. Baron, J. Burger, T. van Vliet, L. Bood, N. van Dam. En de regisseur: Burgemeester Koster de Burgemeester van Winkel.

Houdt u 3 en 4 maart in uw agenda vrij?

Dan zorgen wij voor een bijzondere avond bij KNA’27 met onze stuk “Godinnen”.

Volgende week vervolg……….