IMG 6918aa BorderMaker

Voormalig rijschoolhouder Jaap Stolze uit Waarland zit ook na zijn pensionering absoluut niet stil.

Naast zijn lidmaatschap bij een aantal muziekverenigingen in onze omgeving, vult hij zijn dagen met veel "leuke dingen". Het komend weekend heeft Fanfare "Samen Voorwaarts" een speciaal evenement op de agenda staan.

Op zaterdagavond a.s. gaat er een Beierse Benefietavond plaatsvinden in Dorpshuis De Harmonie in 't Veld. Voor Jaap Stolze was dit een mooie aanleiding om zijn 'werkplaats" in te duiken, want hij wilde iets bijzonders maken voor deze avond. Het idee om een echte Alpenhoorn te maken, kreeg als snel vorm, toen hij in contact kwam met een persoon elders in het land, die al menig exemplaar had gemaakt.

Van een oude afgebroken mast van een schip heeft hij na veel klusuurtjes een prachtige Alpenhoorn van drie meter en zestig centimeter gemaakt, die ook nog precies de juiste tonen weet voort te brengen, want ook daar heeft de heer Stolze zich in verdiept, de hoorn is dan ook meteen te gebruiken.

Hier stopte het echter niet, want toen de hoorn klaar was, werd er gestart met een tweede exemplaar, ook deze is zeer goed gelukt. Wilt u het geluid van de hoorns horen, dan bent u van harte welkom tijdens de Beierse avond.

Omdat klussen een leuke hobby is van de heer Stolze, heeft hij ook voor het komende optreden van Winkel's Harmonie een aantal attributen gemaakt, die mooi aansluiten bij het thema "water". Iedereen die nieuwsgierig is geworden naar deze muzikale onderdelen, is van harte uitgenodigd tijdens de uitvoering van Winkel's Harmonie in de Lucaskerk in Winkel.

Het is nog even niet duidelijk wat het volgende project is van de zeer actieve Jaap Stolze, maar dat er weer een leuk klusje gaat komen, is wel zeker.

Deze vrijwilliger die op de achtergrond veel werk verzet achter de schermen voor de muziekverenigingen mag natuurlijk op deze manier wel eens in het zonnetje worden gezet.

Meer informatie over evenement Fanfare Samen Voorwaarts

Meer informatie over evenement Winkel's Harmonie