Onder grote belangstelling kwam Sinterklaas zondag in Zijdewind 021 Medium 640x480

Onder grote belangstelling werd Sinterklaas met z’n Pieten onthaald op het plein van Droog aan de ringvaart in Zijdewind waar hij per boot arriveerde.

Het paard Amigo was daar door twee zwarte pieten alvast naar toegebracht, zodat Sinterklaas op z’n Schimmel voorafgegaan door de Fanfare door Zijdewind via de veel besproken Paralelweg waar hij met opgeven armen zijn ongeloof en machteloosheid liet blijken richting 't Veld koerste. Voor de eerste keer werd hij verwelkomt in de sportzaal van de nieuwe Bredeschool Veldzicht in 't Veld , over de Rijderstraat via de Oranjelaan waar hij ook nu weer z’n traditionele ronde deed over het plein bij Maria Mater richting Dorpshuis de Harmonie waar alle kinderen door twee paardentrams en hun ouders inmiddels luid zingend de Sint verwelkomden. Ongeveer een uur hebben de Sint en z’n Zwarte Pieten de uitgelaten jeugd daar vermaakt, een groep kinderen had zelfs al zingend en dansend een lied ingestudeerd en naar voren gebracht wat luidkeels mee werd gezongen.

Voor de kleurplaten wedstrijd waren enkele prijzen beschikbaar die onder grote hilariteit met en door de Pieten aan de winnaars werden overhandigd. Toen de Sint al zijn plichtplegingen had volbracht vertrok hij weer naar z’n volgende afspraak en werd er nog even gezellig nagepraat door vele ouders over deze zeer geslaagde gebeurtenis. Voor de jeugd was er in de Sportzaal een groot springkussen geplaatst zodat ook zij deze dag al-springend en met veel plezier konden afsluiten. Het was dan ook een zeer geslaagd evenement georganiseerd door de Evenementencommissie uit deze dorpen.

Tekst + Foto: T. Moras

{fshare}

{ttweet}