IMG 0536 BorderMaker

Miss Montreal, Lucas Hamming, The Posies, Bass-D en Michelle Davis & The Gospel Sessions.

De eerste ‘namedropping’ van Zomerpop bevestigt direct de kracht van dit festival: een boeiende mix van muziekstijlen. Vrijdag 31 augustus en zaterdag 1 september smelt alles weer samen tot één groot feest in Hoogwoud.

Al ruim voordat de festivalganger uit zijn winterslaap ontwaakt, draait het team achter Zomerpop overuren. En met succes. Opnieuw tovert de organisatie klinkende namen en aanstormende talenten uit de hoge hoed. Zo prijkt straks met koeienletters de naam van Miss Montreal op de posters. Frontvrouw Sanne Hans – bij de jeugd vooral bekend als jurylid van The Voice of Holland – ontving al tweemaal de 3FM Award voor beste zangeres. Miss Montreal staat dit seizoen onder meer ook op Pinkpop en Concert at Sea.

Hoogmis in Hoogwoud

Met Lucas Hamming haalt Zomerpop dé vaderlandse pop-rockrevelatie naar Westfriesland. Met energieke sets, dansbare songs en veel interactie houdt de oud-deelnemer van De Beste Singer-Songwriter Van Nederland elke tent in zijn greep. Minstens zo verpletterend is de performance van Michelle David & The Gospel Sessions. Waar zij ook spelen, overal wordt gedanst, gejuicht en raakt het publiek in vervoering. Na o.a. Pinkpop komt zij naar Zomerpop met complete band, inclusief blazerssectie. Hoogmis in Hoogwoud!

“Vuig en meeslepend”

Van gospel naar funky jazzy-hiphop is op zaterdag 1 september een kleine stap, wanneer ook The Cool Quest de planken betreedt. De band kent invloeden uit zowel 90's hiphop (A Tribe Called Quest) als uit eigentijdse bands (Kyteman, The Roots). Internationale doorbraak hangt in de lucht. Liefhebbers van The Black Keys kunnen hun hart ophalen bij Black Operator. “Vuig, meeslepend en gevaarlijk” zegt Blues Magazine over de dampende bluesrock van dit vijftal. En daar is geen woord van gelogen.

Dance- en partytenten

Met Bass-D staat er op de Rabo Stage een dj die al jarenlang tot de absolute top hoort. Hij speelde op vrijwel elk ‘major event’ ter wereld en mag binnenkort Zomerpop van zijn bucketlist afvinken. Dat geldt ook voor Dance-acts SBMG, dj Don de Baron en de energieke raddraaiers van Rave van Fortuin. Terwijl de ene dj nog bezig is met opzwepende classics staat de volgende alweer klaar met een portie onvervalste meezingers. Ook op deze podia dus volop afwisseling, pure energie en uitbundig feest.

Dertig acts

Eerder al bevestigden grungerockers The Posies (USA), 90’s noise-rockers It It Anita (België), ‘Happy Hiphopfreshman’ Jacin Thrill en party-dj’s Ballantine en Johnny 500 hun komst naar Zomerpop. In totaal gaat de line-up circa dertig acts tellen.