IMG 2061aa BorderMaker

Het bijna zover.

Traditiegetrouw staat Hemelvaartsdag bij Bucephalus in Barsingerhorn in het teken van de Marathon, die dit jaar voor de 27e keer gaat plaatsvinden.

Er is dit jaar een extra rubriek voor de mensen die dit niet met een kar achter het paard doen maar zij zullen op het paard door het parcours gaan. 

Vandaag woensdag 9 mei vanaf 17:00 uur heeft iedereen de gelegenheid om het parcours te verkennen. Deelnemers zullen dan bepalen in welke route zij iedere hindernis gaan rijden. En donderdag om 11:00 uur wordt de wedstrijd daadwerkelijk gestart.

Deelnemers laten hun paarden eerst controleren door de dierenarts en zullen na goedkeuring beginnen aan het mooie parcours van 14 kilometer door Kolhorn, Barsingerhorn, Winkel en Lutjewinkel. Onderweg nemen de deelnemers 6 mooi aangeklede hindernissen, welke zij goed en zo snel mogelijk proberen te rijden.

Na het finishen controleert de dierenarts nogmaals de paarden. Aan het einde van dag tussen 17:00 uur en 17:30 uur is de prijsuitreiking en pas dan weten wij wie de snelste rijder is.

Dankzij de veelal lokale sponsoren is het mogelijk om dit jaar iedere deelnemer een prijs te kunnen geven. De vereniging is hier trots op.

Tot slot, wilt u dit spektakel niet missen kom dan naar het Hoofdterrein van Bucephalus hier zijn twee hindernissen, komt u op de fiets of met de auto, neem dan een kijkje bij de prachtig aangeklede hindernissen onderweg! Vanaf de manege staan oranje pijlen die de route aangeven!