20180804 173424 BorderMaker

Wist u dat de dorpen Nieuwe Niedorp en Winkel een speciale band hebben met Steenwijkerwold, waar jaarlijks het Dicky Woodstock Festival wordt gehouden?

Niet alleen in begin augustus reizen de liefhebbers van een gezellig feestje af naar deze plaats, ook een paar maanden eerder is men er te vinden, want dan heeft men het jaarlijkse Gelderingen Voetbaltoernooi, waar een damesteam en een herenteam van voetbalvereniging Winkel zich van hun beste kant laten zien. In het verleden was er ook een herenteam aanwezig van Voetbalvereniging Nieuwe Niedorp.

20180610 151447 BorderMaker

Organisator van dit toernooi was Folkert Munsterman, die in 2018 onverwachts is overleden. Het toernooi heeft daarna de naam van Folkert gekregen en gaat in zijn geest verder.

Hotel café Gelderingen in Steewijkerwold was de plek die Folkert tot een succes heeft gemaakt en is door menig inwoner uit onze regio bezocht.

20190615 163646 2aa BorderMaker

Organisator van het Dicky Woodstock festival is Henk Kranendonk, hij is tevens uitbater van café De Karre in Tuk, ook daar is menig biertje gedronken door de inwoners uit onze regio.

Ja u ziet het goed "De Karre" .

Het was altijd het thuishonk van Mannenkoor Karrespoor, deze band heeft in het verleden mogen optreden op het Langereisfeest.