IMG 7932aa BorderMaker

Na twee jaar weer op de kalender

Paaspolderloop sportief feest in Nieuwe Niedorp

Na twee jaar zonder gaat het er dit jaar weer van komen: de Paaspolderloop in Nieuwe Niedorp. Op tweede paasdag, maandag 18 april, wordt de loop over de klinkers van de Dorpsstraat en de graspollen noordelijk van het dorp weer gehouden. Als vanouds dus weer: klinkers, graspollen; paaspolderhollen.

IMG 1074aa BorderMaker

Hoe het er organisatorisch precies allemaal uit zal zien, hangt nog af van wat er medio april exact mogelijk is wat sportevenementen betreft. In elk geval zullen de vaste afstanden weer op het programma staan: voor de allerjongsten de 250 meter met de paashaas, de 2, 5 en de 10 kilometer. En natuurlijk de wandeltocht. Voor de 5 en de 10 kilometers alsmede de wandeltocht zal vooraf inschrijven noodzakelijk zijn. Hierover volgt binnenkort nadere informatie. Voor de kortere afstanden volstaat aanmelding op de dag van de loop zelf.

IMG 8179aa BorderMaker

Het organisatiecomité kijkt al volop uit naar Tweede Paasdag: ,,In de coronatijd zijn steeds meer mensen gaan hardlopen en wandelen. Heerlijk dat we nu ook ons mooie hardloopevenement gewoon weer op de kalender kunnen zetten’’, aldus voorzitter Dave de Groot. ,,We gaan er een mooi sportief feest van maken. In het dorp zelf tijdens de loop en natuurlijk na afloop in onze thuishaven, dorpshuis Prins Maurits.’’