PPL Wandelroute 002aa

Paaspolderloop, voor iedereen die tweede Paasdag sportief wil beginnen!

Verrassende wandeltocht uitgezet door het polderlandschap.

Nieuwe Niedorp: Ook dit jaar kan er natuurlijk weer als vanouds gewandeld worden tijdens het paaspolderloopevenement op 10 april a.s. Er is een afwisselende wandelroute van ongeveer 10 kilometer uitgezet door de voorzitter van het Paaspolderloopcomité. Deze voert je onder andere door het schilderachtige Nieuwe Niedorp en aangrenzende dorpen. Je komt over verharde paden, maar ook over wandelpaden die onderdeel zijn van het bekende Noord-Hollandpad langs het Noord Hollands Kanaal.

Het zwierige dorp met zijn vele monumenten en landelijke omgeving leent zich uitstekend voor een prachtige wandeling. Begin deze mooie route op de Dorpsstraat in Nieuwe Niedorp voor het dorpshuis “De Prins Maurits”, het voormalige gemeentehuis dat in 1973 deels afbranden. Langs de route kom je nog een aantal (historische) bezienswaardigheden en weetjes tegen. Uiteraard is er ook een pauzemoment ingelast en wordt je door onze vrijwilligers opgevangen met een heerlijke kop koffie of thee op een unieke locatie.

Deelnemers krijgen een wandelroute mee bij de start. Er dient wel rekening mee te worden gehouden dat sommige stukken van de route niet rolstoel-, kinderwagen- of buggyvriendelijk zijn. Honden zijn niet toegestaan i.v.m. de routelangs het Noord-Hollandpad. De wandeling start om 9:30uur. Voor de wandeltocht is het dit jaar niet nodig om vooraf (digitaal) in te schrijven. Wil je meedoen aan de wandeltocht? Dit kan door op maandag morgen 10 april in te schrijven in dorpshuis Prins Maurits. Deelnamekosten zijn € 5,-- p/persoon. Benieuwd geworden? Trek je wandelschoenen aan en kom op tweede Paasdag naar nieuwe Niedorp! Er kan gewandeld worden en hardgelopen.

Meer info over de Paaspolderloop en het programma is te vinden op onze site: www.paaspolderloop.nl