IMG 4616 640x480-BorderMaker

De 35e editie van de Lentetuin Breezand neemt een duik in de Nederlandse geschiedenis.

Met dit thema haakt de Lentetuin in op op de festiviteiten van het Nationaal Comité 200 jaar Koninkrijk. U kunt enkele historische momenten en gebouwen uit 200 jaar koninkrijk gewoon op de Lentetuin zien. Deze memorabele gebeurtenissen worden warm aangekleed met duizenden, prachtige bolbloemen en fraaie bloemstukken. Hierdoor is de Lentetuin Breezand van 5 tot en met 9 maart op en top Nederlands!

In het kader van het 200-jarig bestaan van het koninkrijk, organiseert het Nationaal Comité een aantal evenementen. Daarnaast kunnen organisaties, verenigingen en burgers zelf iets voorbereiden om dit te vieren, en dat is precies wat de Lentetuin doet met steun van de organisatie. Aan arrangeur Martin Elling de schone taak om de geschiedenis weer te geven tussen een andere oer-Hollandse product: bloemen! Met het thema kunnen veel onderwerpen uit de indrukwekkende geschiedenis belicht worden. Denk onder andere aan het Paleis op de Dam, de eerste spoorlijn en natuurlijk zullen de Nederlandse Antillen niet ontbreken. Ook minder fijne gebeurtenissen, zoals de Watersnoodramp, zullen in de show verwerkt worden. Deze jaarlijkse voorjaarsshow is te zien in de kop van Noord-Holland op het ZAP-complex in Breezand.

Voorjaarsbeurs

Ook de Voorjaarsbeurs Expo en Agri Vakbeurs, grenzend aan de bloementuin, zullen niet ontbreken op de Lentetuin Breezand 2015. Tientallen standhouders presenteren een scala aan artikelen voor eigen huis en tuin. Een gezellige beurs, compleet met een sfeervol ingericht restaurant en volop entertainment voor de kinderen. Bezoek de show en vier de lente!

Meer informatie