Foto FST 1 Custom

De RaboFietsSponsorTocht stond al weken met dik gedrukte letters in alle agenda's.

De 60 medewerkers van Rabobank Kop van Noord-Holland die op de been waren hadden er zin in. Net als alle 550 verenigingen. Er stapten zaterdag 6 juni maar liefst 2200 sportieve deelnemers op de pedalen en elke vereniging fietste € 200, - bij elkaar!

Stempelposten door heel Kop van Noord-Holland

Om nu 2200 deelnemers dezelfde route te laten fietsen leek Rabobank geen goed idee. Daarom waren er vijf verschillende routes die langs twaalf verschillende stempelposten reden. Op Texel was er een aparte route van bankkantoor Den Burg naar vakantiepark De Krim in De Cocksdorp naar voetbalvereniging SV Oosterend. In Den Helder begon de route bij De Duinruiters, en vervolgens naar Tennisvereniging TVAP in Anna Paulowna en zo door naar Golfbaan Ooghduyne in Juliandorp. Bij verpleeghuis Magnushof in Schagen vertrokken twee routes. Eén route fietste via de muziekvereniging Wieringerwaard en De Molen in ’t Zand terug naar Schagen. De andere route fietste naar voetbalvereniging Winkel en weer terug. De laatste route was van VV Succes in Hippolytushoef naar tennisvereniging De Maaijer in Wieringerwerf!

Gezellige en sportieve deelnemers

Ze hadden er zin in! Vanaf half 10 stapten deelnemers van de RaboFietsSponsorTocht op hun fiets om een route van ongeveer 35 kilometer af te leggen. En dat deden ze met een goede reden; voor hun clubkas. De routes waren mooi om te fietsen, het weer zat enorm mee, het enthousiasme en de sportiviteit waren aanwezig. Op alle stempelposten was muziek, variërend van een koor tot orkest en van draaiorgel tot fanfare. Vier meiden van Gymnastiekvereniging SSS Dindua uit Sint Maarten hebben zichtbaar genoten van de fietstocht. Blosjes op de wangen. Anoek verteld: 'Het was een hele leuke route. Heen lekker wind mee en terug een pittige tegenwind. Maar het was gezellig. Volgend jaar fietsen we weer graag mee maar dan hopelijk opnieuw met mooi weer'.

Samen fietsen voor een leuk bedrag

550 verenigingen en stichtingen hebben met plezier gefietst en zo € 200,- voor hun clubkas verdiend.

Ben u klant van Rabobank Kop van Nood-Holland en wilt u volgend jaar ook meefietsen met uw vereniging of stichting? Meer informatie over de RaboFietsSponsorTocht vindt u op de website www.rabobank.nl/kvnh.

Foto: Rabobank Kop van Noord-Holland