DSC 1084aa Custom

Van 3 t/m 11 oktober vindt de tweede editie plaats van de Nationale Week van de Friet.

Ruim 800 professionele frituurders in Nederland nemen deel aan deze actieweek. Een excursie ‘van aardappel tot frietje’ bij de boer mag hierbij niet ontbreken.

Het zelf ontdekken van de oorsprong van friet is een avontuur dat je op zaterdag 3 oktober tussen 10.30 en 15.30 uur kunt beleven bij een boer in Wieringerwerf. Kinderen van 4 tot 12 jaar mogen er zelf een emmer aardappelen oogsten en we leggen uit hoe je thuis er lekkere frietjes van kunt maken, want die emmer zelfgerooide aardappelen mag je mee naar huis nemen.

Natuurlijk wordt er die dag voor iedereen op de boerderij ook een lekker frietje gebakken. Dat wordt smullen! Maar er worden ook aardappelspelletjes georganiseerd en er staat een springkussen.

Kinderen ontdekken op de boerderij niet alleen de oorsprong van friet, maar nog veel meer. Ze zien en ervaren met hun eigen ogen waar ons voedsel vandaan komt, want de boer verbouwd niet alleen aardappelen. Er staat ook een 0,9 megawatt windmolen die dagelijks haar rondjes maakt om bijna 600 gezinnen van hun energiebehoefte te voorzien. Ook liggen er 180 zonnepanelen op het dak van de schuur. Zo kun je met eigen ogen zien waar onze groene energie vandaan komt. Aanmelden voor deze gratis dag kan via www.weekvandefriet.nl