IMG 2407 BorderMaker

Op zaterdag 18 juni wordt op het terrein van het Rundveemuseum in Aartswoud een officiële Geitenkeuring georganiseerd.

Vanaf ‘s morgens half tien tot vroeg in de middag worden ongeveer 60 geiten ter keuring aangeboden. Het museum is op die zaterdag de hele dag tot 16.30 uur geopend voor bezoekers.

De dieren komen uit diverse provincies en worden door landelijke keurmeesters op hun buitenkant beoordeeld. Er wordt gekeken naar de bouw, de botten, de uierontwikkeling en het type geit. Hun baasjes hebben de dieren gewassen en geborsteld zodat ze glimmen, ze hopen daardoor dat de geiten prijswaardig zullen zijn. Welke soorten er komen is nog even afwachten. De organisatie hoopt ook op de z.g. Boergeiten. Dit is een vleesras en is niet zo vaak te zien.

Het Rundveemuseum heeft zelf ook een aantal rasgeiten rondlopen. In de wei staan een Nederlandse Landgeit, de Bonte Geit en de Toggenburger. Of zij mee gaan doen aan de keuring is nog de vraag, er zijn namelijk ook jonge geitjes die aandacht vragen. Hoe de keuring op 18 juni verder in zijn werk gaat zal op die dag duidelijk worden. Zeker is wel dat het een leuk schouwspel gaat worden met bijzondere hoofdpersonen…. Het Rundveemuseum Aat Grootes is te vinden aan de Schoolstraat 43 in Aartswoud. De entree bedraagt 3 euro, kinderen vanaf 4 tot 12 jaar betalen 1,50. Vrienden van het museum hebben vrij toegang.

Voor meer informatie: www.rundveemuseum.nl