IMG 0433 BorderMaker

Wethouder Mary van Gent neemt nieuwe AED in ontvangst

In opdracht van de gemeente Hollands Kroon vervangt de firma AED Solutions BV alle AED’s van het gemeentelijk AED-netwerk. Hiermee beschikt de hele gemeente over eenzelfde type AED. Eind deze week worden de laatste AED’s vervangen.

Een leven redden kan iedereen: u ook!

Word burgerhulpverlener bij HartslagNu. HartslagNu is een uniek reanimatie-oproepsysteem in Nederland. Het is een netwerk van vrijwilligers (burgerhulpverleners) die kunnen reanimeren en weten hoe ze een AED moeten gebruiken. Ook AED’s zijn in het oproepsysteem aangemeld, zodat snel duidelijk is welke AED beschikbaar is in de buurt van het slachtoffer. Wij verbeteren de acute hulpverlening in Hollands Kroon door HartslagNu te steunen.

Om het landelijk oproepsysteem HartslagNu goed te laten werken zijn naast beschikbare AED’s ook voldoende burgerhulpverleners nodig. Wethouder Mary van Gent roept bij deze alle inwoners met een geldig reanimatiediploma op zich aan te melden bij HartslagNu. Ga hiervoor naar www.hartslagnu.nl/burgerhulpverlening.

Hoe werkt HartslagNu?

Bij een 112 melding van een hartstilstand krijgen burgerhulpverleners in de buurt van het slachtoffer een oproep via hun mobiele telefoon. In dit bericht staat de locatie van het slachtoffer en of ze eerst een AED moeten ophalen of direct naar het slachtoffer moeten gaan. Zij starten de reanimatie en gebruiken als dat mogelijk is een AED en wachten totdat het ambulancepersoneel het overneemt.