Hollands Kroon, een gebied waar wind, water en ruimte – naast de 22 unieke dorpskernen - een grote rol spelen.
Waar agrarische bedrijvigheid, visserij en innovatie elkaar afwisselen, op steenworp afstand van werelderfgoed Waddenzee. Maar hoe willen we dat dit gebied er in 2030 uitziet? Een vraag waar de gemeente Hollands Kroon de komende tijd mee aan de slag gaat in de vorm van een omgevingsvisie.
In deze omgevingsvisie worden niet alleen keuzes gemaakt over de kwaliteit en inrichting van de openbare ruimte op de langere termijn. Ook over (nieuwe) locaties voor woningbouw en bedrijventerreinen wordt nagedacht. Net zoals de bereikbaarheid van dit gebied en het opwekken en gebruik van duurzame energie.
Co-creëren
Een toekomstvisie voor Hollands Kroon in 2030 opzetten, dat kan de gemeente niet alleen. Daar heeft zij de hulp van inwoners, ondernemers en instellingen voor nodig. Vandaar dat het college op 26 juni aan de gemeenteraad voorstelt om deze visie via een burgerparticipatietraject (co-creatie) op te starten.
Nu al meedenken?
Als de gemeenteraad akkoord gaat met deze vorm van burgerparticipatie, dan worden de eerste bijeenkomsten na de zomer georganiseerd. Voor deze bijeenkomsten, die in het thema staan van de toekomst van Hollands Kroon, is de gemeente op zoek naar inwoners, ondernemers en instellingen die mee willen denken en/of een bijdrage willen leveren. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .
Omgevingswet
De omgevingsvisie sluit aan bij de landelijke omgevingswet, die vanaf 2018 in werking treedt. Het Rijk heeft namelijk besloten om alle regelgeving op het gebied van omgevingsrecht te bundelen en te vereenvoudigen. Hierdoor kan de besluitvorming sneller, transparanter en goedkoper, komen er minder regels en worden de overgebleven regels flexibeler.