provincie noord holland 640x480

Op korte termijn voert de provincie Noord-Holland spoedherstel uit aan het brugdek (val) van de Waardbrug in de Kanaalweg (N248) tussen Kolhorn en Middenmeer.

Dit is nodig om de veiligheid en doorstroming in het gebied te garanderen. Het brugdek wordt voorzien van nieuwe bevestigingsmiddelen zodat de brug ook de komende jaren veilig functioneert.

Werkzaamheden

Van maandag 18 augustus tot en met vrijdag 29 augustus 2014 wordt de Kanaalweg ter hoogte van de Waardbrug voor al het autoverkeer afgesloten. De werkzaamheden zijn van 07.00 – 18.00 uur. Het (brom)fietsverkeer en voetgangers worden langs de werkzaamheden geleid.

Omleiding wegverkeer

Tijdens de werkzaamheden is doorgaand autoverkeer niet mogelijk. Het verkeer wordt omgeleid via de N248, de Groetweg, de N242 en N241. Dit geldt ook voor het vrachtverkeer. 

Stremming scheepvaartverkeer

Tijdens de werkzaamheden van maandag 18 augustus tot en met vrijdag 29 augustus kan ook het scheepvaartverkeer geen gebruik maken van de Waardbrug van 07.00 uur tot 18.00 uur Deze is overdag gestremd. De vaartuigen kunnen wachten bij de remmingswerken van de brug of omvaren via het Noordhollandsch Kanaal en het Balgzandkanaal. Tussen 18.00 ’s avonds en 7.00 uur ’s morgens is het wel mogelijk om onder de brug door te varen.

Meer informatie

Bij vragen over de werkzaamheden kunnen weggebruikers en omwonenden bellen naar het provinciale Servicepunt Wegen en Vaarwegen via 0800 - 0200 600 (gratis) of mailen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .