GHK-logo-2 640x480

Alle woningbezitters van Nederland hebben onlangs een brief ontvangen over het energielabel voor woningen.

Dit label geeft een indicatie over hoe energiezuinig uw huis is opgebouwd. Het nieuwe energielabel wekt veel vragen op bij woningbezitters. Met vragen kunt u bij het Duurzaam Bouwloket terecht.

Het Duurzaam Bouwloket wordt door de gemeente Hollands Kroon ingezet om alle bewoners te informeren over vragen op het gebied van duurzaam (ver)bouwen, energie besparen en energie opwekken. Het energieloket wordt aangeboden als gratis service waar inwoners terecht kunnen voor professioneel en onafhankelijk advies. U wordt van A tot Z geholpen met al uw vragen over duurzaam (ver)bouwen, energie besparen en energie opwekken. Wilt u dat uw huis een hoger energielabel krijgt of hebt u een vraag over het energielabel? Kijk op de website van het Duurzaam Bouwloket.

Voordelen van energielabel

Sinds januari 2015 is elke woningbezitter bij verkoop of verhuur verplicht om over een energielabel te beschikken. Woningen met het A-label zijn het energiezuinigst en woningen die het minst zuinig zijn hebben het G-Label. Het voordeel van het energielabel is dus dat woningeigenaren in één oogopslag kunnen zien of de woning zuinig of onzuinig is. Dat is handig, want een keuze voor een zuinige woning betekent een lagere energierekening, meer wooncomfort en minder CO2-uitstoot, dus beter voor het milieu. Het door u ontvangen indicatieve energielabel is niet bijgewerkt ten aanzien van alle maatregelen die door bewoners in het verleden al getroffen hebben. Het kan dus zijn dat uw label inmiddels gunstiger is geworden. U kunt eenvoudig online via enkele vragen uw label omzetten in een definitief label. Hier zijn echter wel kosten aan verbonden. Bij de verkoop of verhuur van uw woning is het omzetten van het indicatief label naar een definitief label verplicht. Wanneer dit niet gebeurt, riskeert u een boete.

Meer informatie of vragen?

Bent u benieuwd naar de besparingsmogelijkheden voor uw woning, dan kunt u een kijkje nemen op de website www.duurzaambouwloket.nl. Met vragen kunt u mailen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .