Tekenen convenant 4 wethouders Noordkop Custom

Op 22 april hebben de gemeenten Den Helder, Hollands Kroon, Schagen en Texel een convenant getekend met de huisartsenorganisatie Kop van Noord-Holland (HKN), de West-Friese Huisartsenorganisatie (WFHO) en de GGD Hollands Noorden.

In het convenant zijn afspraken gemaakt over het ondersteunen van de inwoners in de Noordkop bij hulpvragen op het gebied van zorg en jeugd.

Opdracht en Zorg voor de inwoner

Per 1 januari 2015 is de gemeente verantwoordelijk voor de jeugdhulp, langdurige zorg en de (sociale) participatie van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De gemeente is daarom verplicht om afspraken te maken met huisartsen, jeugdartsen en medisch specialisten over de jeugdhulp. In het convenant staan afspraken over de voorwaarden waaronder - en de wijze waarop – de verwijzing naar jeugdhulp plaatsvindt. Naast de gemeentelijke wijkteams kunnen nu ook de huisarts, de jeugdarts en medisch specialisten verwijzen naar jeugdhulp.

Signalering jeugdhulp beter geborgd

Omdat huisartsen, jeugdartsen en medisch specialisten vaak in contact zijn met jeugd en hun ouders, zien zij regelmatig een jeugdige die in zijn ontwikkeling stagneert. Maar ook dat er andere problemen zijn of dat er sprake is van onveilige opgroeiomstandigheden. Het is belangrijk dat deze jeugd op tijd de juiste hulp krijgt. Met dit convenant is samenwerking en signalering beter geborgd.

Waarom zijn de afspraken belangrijk voor u?

De zorg is voor u als inwoner direct, dichtbij, efficiënt en op maat.

De ondersteuning voor u of uw kind verloopt sneller en beter.

Er is efficiënte en effectieve samenwerking met de wijkteams, huisartsen, jeugdartsen en medisch specialisten.

Foto: Gemeente Hollands Kroon

Op de foto ondertekening convenant door vier Wethouders Noordkop.