Foto Lindy Karreman BorderMaker

Nieuwe dirigent voor Samen Voorwaarts

Op 23 augustus 2021 zijn we vol goede moed gestart met onze nieuwe dirigent Lindy Karreman. Zij studeerde in 2015 af aan het Conservatorium van Amsterdam als dirigent en hoornist. In 2017 behaalde zij haar masterdiploma hoorn met onderscheiding aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen.

De afgelopen jaren was zij als (interim)dirigent verbonden aan Fanfare Sursum Corda uit Andijk, de Abcouder Harmonie, Muziekvereniging Venhuizen en het Zeeuwsch Koper Collectief.

Sinds 2018 staat zij op de bok bij Harmonie De Spaarnebazuin uit Haarlem en het wijkorkest in Haarlem-Noord. In 2021 is zij begonnen als dirigent bij Fanfare Samen Voorwaarts uit Waarland/’t Veld/Zijdewind en Fanfare Nova Caecilia uit Heemskerk.

Naast dirigent is ze hoornist bij het Fanfare Korps Nationale Reserve, maakt ze kindervoorstellingen met het Epos Ensemble en remplaceert ze in diverse orkesten en ensembles.

Lindy geeft ook les op diverse scholen en muziekscholen in Haarlem en Heemskerk. Ze zal ook de opleiding van de hoorn-, trompet- en bugelleerlingen van Samen Voorwaarts, en het leerlingenorkest Junior Stars op zich nemen.

Met Samen Voorwaarts hoopt zij veel verschillend repertoire te spelen, zodat elke muzikant een leuke repetitie en een mooi concert beleeft. Ze hoopt de muzikanten mee te kunnen slepen in haar enthousiasme voor de blaasmuziek.

“Al sinds mijn studie geef ik les, dirigeer ik en speel ik in allerlei orkesten en ensembles. Het leuke hiervan vind ik dat het ontzettend veelzijdig is. Juist de combinatie van spelen, dirigeren en lesgeven maakt je creatief, veelzijdig en flexibel. Ik hou ervan om sámen muziek te maken: de energie en concentratie die vrijkomt als iedereen samenwerkt, is fantastisch.”

Voor meer informatie: www.lindykarreman.nl

DUO concert op 28 november 2021 in Dorpshuis Harmonie

Op Zondag 28 november 2021 gaan we voor het eerst van ons laten horen met de nieuwe dirigent Lindy Karreman. En om haar te presenteren met een speciaal tintje hebben wij daarom haar andere vereniging Harmonie De Spaarnebazuin uit Haarlem gevraagd om aan het Duo concert te willen deelnemen. Zowel Samen Voorwaarts als Harmonie De Spaarnebazuin hebben een mooi programma voor u samen gesteld met allerlei soorten muziek. Soul, Pop, filmmuziek, een vrolijke mars, een prachtige solo en Disney. Alles komt voorbij. En uiteraard sluiten we af zoals hoort bij een Duo concert met een gezamenlijke afsluiter in de vorm van het overbekende Despacito van Luis Fonsi. Bovendien een mooie gelegenheid om beide orkestvormen van een blaasorkest eens te horen spelen. Het verschil zit in de bezetting. Een harmonie orkest heeft houten én koperen blaasinstrumenten en slagwerk. Een fanfare okrste heeft saxofoons, koperblazers en slagwerk. Het grootste verschil is te horen bij de melodie. Bij de harmonie wordt die met name door de klarinetten en fluiten gespeeld. Bij de fanfare hoofdzakelijk door de bugels.

Uiteraard zullen wij voor dit concert alle geldende coronaregels respecteren. Voor dit concert moet dan ook met een Coronatoegangsbewijs worden gewerkt. Wij vallen hierbij onder de culturele voorstelling en evenementen. Dit betekent dat voor iedereen vanaf 13 jaar en ouder het coronatoegangsbewijs in combinatie met een identificatiebewijs noodzakelijk is. Uitgebreide informatie hoe een coronatoegangsbewijs kan worden gemaakt met een test-, vaccinatie- of herstelbewijs staat op www.rijksoverheid.nl/coronabewijs-evenementen.

Tot op heden mogen wij nog een concert houden maar mochten er veranderingen zijn. Hou daarvoor onze site en Facebookpagina in de gaten.

Voorbereidingen voor de volgende optredens

Inmiddels zijn we ook al weer bezig met de voorbereidingen van de volgende optredens. Op 19 december 11.00 uur geeft ons jeugdorkest Junior Stars een optreden in de Martinuskerk in ’t Veld. Voorheen gebeurde dat met de kerststallententoonstelling maar gezien de hele kerstsfeer leek het ons leuk om dat nu evengoed te doen. Daarnaast luisteren wij als Samen Voorwaarts op 2e kerstdag weer de dienst op in de Martinuskerk in ’t Veld. Dit vindt afwisselend plaats in Waarland en ’t Veld. Het wordt ook een heel speciaal optreden omdat onze jongste leden Emma, Anouk en Janna dan in het grote orkest hun debuut zullen maken.

Ook kunt u alvast ons benefietconcert op 29 januari 2022 en het voorjaarsconcert op 2 april 2022 in de agenda zetten. Wij gaan ervan uit dat we na een stilte van meer dan 1,5 jaar eindelijk weer binnen de mogelijkheden optredens kunnen houden.