03A Lysenko Custom

Zondag 13 december is het dubbel genieten bij de CSN.

Twee muziekprogramma's voor de prijs van één. Bij de CSN belééf je het toch maar! Voor de pauze concerteert Oleg Lysenko op diverse accordeons en erna is het podium voor het Mondharmonicakwartet Fata Morgana.

Oleg Lysenko komt uit Poltava in Oekraïne, Hij studeerde aanvankelijk piano aan het plaatselijk muziekcollege, maar viel daar meer op door z'n vaardigheid op de bayan, een Russische soortgenoot van de accordeon. Oleg won een beurs en studeerde in 1999 af aan de Tchaikovsky Akademie in Kiev. Hij kwam naar Nederland, studeerde aan de Messiaen Akademie en bekwaamde zich verder in Europese accordeonmuziek, de Argentijnse tango, en in het bespelen van de bandoneon. Deze avond zal hij zich op diverse instrumenten laten horen in zowel klassieke composities als muziek uit zijn vaderland. Hij zal niet alleen spelen maar ook toelichting geven op de te bespelen instrumenten en de muziek. Het Mondharmonicakwartet Fata Morgana speelt al sinds 1980 samen. Het kwartet deed honderden optredens in heel Europa en de USA. Het repertoire is zeer uiteenlopend. Klassieke thema's, swing, pop en blues wisselen elkaar in hoog tempo af. De arrangementen zijn van eigen hand. Fata Morgana zorgt voor een virtuoos, vaak humoristisch en verrassend muzikaal gebeuren.

03B FataMorgana

Dit gezellige avondje uit begint om 20.00 uur. Locatie: Lucaskerk aan de Dorpsstraat 177 in Winkel. Toegang € 10,00. Uitgaan in Winkel betekent niet alleen een goed programma maar ook een ruime gratis parkeerplek en een goed verwarmde kerk met riante stoelen. Voorverkoop bij Bloemhart in het Winkelcentrum van Nieuwe Niedorp, bij Muziekhuis JanPiet Beers aan de Gedempte Gracht in Schagen, telefonisch op 0224 542119, of op de website www.culturelestichtingniedorp.nl. Hierop staan ook de volgende programma's van de concertserie van de CSN én een aantrekkelijke kortingsregeling bij het bestellen van 4 of meer kaarten voor één of meer te combineren concerten.

Foto's: Ingezonden