muzieknoten1

Nergens is Ierland Ierser dan op het Schiereiland Dingle.

Daar vond destijds de band die op 12 december op gaat treden in Valkkoog zijn inspiratie en het dorp Kilshannig. Het werd de titel van hun eerste CD en later de naam van de band. Dertig jaar lang trokken ze volle zalen met hun onvervalste, traditionele Ierse ballads. Ook in Valkkoog traden ze op voor een stampvolle kerk. Tot het hun in 2012 allemaal te veel, te druk, te stressy werd. Kilshannig besloot ermee te stoppen. Maar toen ze elkaar een jaar later weer eens tegenkwamen bij een muzieksessie in Alkmaar sloeg de vonk weer over. Kilshannig is er weer, met minder apparatuur, in een kleinere viermansbezetting, maar met een repertoire dat nog puurder en nog Ierser klinkt dan voorheen.

Op de avond van 12 december in het kerkje van Valkkoog niet het zoveelste kerstkoor, maar Keltische vrolijkheid en melancholie uit de kelen van Rob Baas, Frans en Louis Kouwets en Laura Schuit. Een ouderwets avondje Kilshannig compleet met gitaren , pennywistle, bouzouki en bodhrán.

Kerkje Valkkoog, zaterdag 12 december. Aanvang 20.15 uur. Toegang € 13,=. Donateurs of CJP € 11,=. Kinderen tot 14 jaar gratis. Kaartverkoop bij boekhandel Plukker, Gedempte Gracht 73, Schagen. Reserveren tel. 0224-215661 of via www.kerkjevalkkoog.nl (gebruik de reserveerknop bij het concert.)

Let op: Reserveer tijdig! Het wordt druk!