muzieknoten1

Eerdere concerten hebben het bewezen: harpmuziek klinkt fantastisch in het kerkje van Valkkoog.

En op zaterdag 6 februari dient zich een nieuw talent aan: harpiste Merel Naomi. Zij studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam en voltooide haar masterstudie aan de Messiaen Academie. Ze trad op in diverse voorname zalen zoals de Beurs van Berlage, Het Teylers Museum en de Engelse Kerk op het Begijnhof.

Wat haar muziek bijzonder maakt, is dat zij veel van haar repertoire zelf bewerkt heeft voor harp en dat levert een breed en verrassend scala aan stijlen en stemmingen op.

Enthousiast vertelt zij zelf over de muziek en de componisten. Een van haar lievelingswerken is de Sonate van Sophia Dussek. Van Domenico Scarlatti speelt ze een Sonate. Van Marius Flothuis de tranentrekkende Ode aan Orpheus. Na de pauze (met gratis drankje) neemt haar harp u mee naar Rusland. Naar de muziek van de grootmeesters Glinka en Tchaikovsky.

Kerkje Valkkoog, zaterdag 6 februari. Aanvang 20.15 uur. Toegang € 13,=. Donateurs of CJP € 11,=. Kinderen tot 14 jaar gratis.

Kaartverkoop bij boekhandel Plukker, Gedempte Gracht 73, Schagen. Reserveren tel. 0224-215661 of via www.kerkjevalkkoog.nl (gebruik de reserveerknop bij het concert.)

Merel Naomi speelt het volgende programma

Sophia Dussek (1775-1847) Sonate in C klein Opus 2 Allegro, Andantino, Rondo Allegro

Louis Spohr (1784-1859) Fantasie for harp Opus 35

Domenico Scarlatti (1685-1757) Sonate in A groot

Marius Flothuis (1914-2001) Pour le tombeau dÓrphée, danse élégiaque pour harpe seule

Astor Piazzolla (1921-1992) Verano Porteno (Tango)

Pauze

Johan Seb. Bach (1685-1750) Delen uit de Engelse Suite no 3 in G mineur Prelude, Allemande, Gevotte 1 en 2

Michail Glinka (1804-1857) Variaties op een thema van W. A. Mozart

Alexander Griboyedev (1795-1829) Wals in A majeur Wals in E mineur

Peter Ilyich Tchaikovsky (1840-1893) Fantaisie sur un theme de l'opera Eugene Onegin

Biografie Merel Naomi

Merel Naomi zet de harp als solo-instrument op de kaart. Aan het Conservatorium van Amsterdam studeerde ze bij Alexander Bonnet. Haar master studie voltooide zij aan de Messiaen Academie bij Manja Smits. Het afgelopen jaar was ze onder andere te horen in de Beurs van Berlage en de Engelse kerk op het Begijnhof in Amsterdam, in het Catherijneconvent in Utrecht, in Bad Bentheim (Duitsland), De Leidse Hofjesconcerten en live op Radio Noordholland. Ze verrast haar publiek met contrastrijke concerten, eigentijdse benadering en originele programmatoelichtingen. Met haar verfrissende solo recitals neemt zij haar luisteraars naar de wereld van de harp. Doordat ze voor harp stukken bewerkt is het mogelijk om verschillende stijlen muziek te laten horen. Ze speelt regelmatig in een duo met saxofoniste Floor Wittink, hoornist Hylke Rozema en met zangeres Tenar van Kooten Niekerk. Samenwerkingen deed zij het afgelopen jaar met het Nederlands Kodaly koor en het Leids Kamerkoor. Haar overtuigende muzikaliteit staat garant voor een betoverende ervaring.