Schagen FM Studio 2014-05

Schagen TV gaat vanaf zaterdag 13 februari ruimschoots aandacht besteden aan ‘Schagen 600 jaar stadsrechten’.

Zaterdag 13 en zondag 14 februari om 14.00 uur wordt de musical Het Geheim van Schagen, die in oktober te zien was in het Scagon Theater, uitgezonden.

Meesterlijk Schagen ontwikkelde als bijdrage aan de viering rond 600 jaar stadsrechten de website Het Geheugen van Schagen. Het Geheugen van Schagen maakt de geschiedenis van Schagen toegankelijk voor jong en oud. De website biedt veel informatie over de Schager historie. (www.geheugenvanschagen.nl).

Voor de website zijn ook een 30-tal videoclips gemaakt. Deze videoclips worden vanaf dinsdag 16 februari uitgezonden op Schagen TV. Iedere week komt een ander clip aan bod. Op donderdag wordt de clip herhaald.

Uit de videoclips werd de filmdocumentaire ‘Meesterlijk Schagen - Een wandeling door 600 jaar stadsgeschiedenis’ samengesteld. Deze documentaire draaide bijna twee maanden met veel succes in bioscoop CineMagnus.

Schagen TV is te ontvangen via Ziggo Digitaal kanaal 40 en KPN, Telfort en XS4All kanaal 624. Van 7.00 tot 23.00 uur is iedere twee uur een blok nieuws uit de regio te zien. Live kijken kan ook via www.schagenfm.nl/tv.