41176071 2079308102113217 7151448339744030720 n BorderMaker

Natuurfotografiecursus in Nieuwe Niedorp.

In november starten we weer met een beginnerscursus voor natuurfotografie. Voorkennis is niet nodig enthousiaste wordt wel op prijs gesteld. De cursus omhelst vijf verschillende bijeenkomsten waarvan twee theorie en twee excursies.

De laatste, vijfde, avond gaan we de zaken nog even op een rijtje zetten, wat ging er goed, wat kan er nog beter. We kunnen dan elkaar beelden laten zien die we gemaakt hebben tijdens de excursies. De tweede helft van de laatste avond brengen we buiten door. Gewapend met camera en statief en de juiste instellingen gaan we nachtopnamen maken. Door de langere sluitertijden kunnen we verrassende (licht) beelden maken die we anders nooit te zien kunnen krijgen met het menselijk oog.

De eerste excursie staat in het teken van dichtbij fotografie en dan m.n. paddenstoelen en landschap / spiegelbeelden, als het weer meewerkt!

De tweede excursie zijn we een dagje op pad naar de Nieuwe Wildernis in de Oostvaardersplassen. We hopen op Koniks paarden en Edelherten. Daarna brengen we een bezoek aan Natuurpark Lelystad voor o.a. Wilde Zwijnen en andere leuke dieren. Belangrijkste doel van deze cursus is: probeer meer uit je camera te halen!

Daartoe moeten we over een paar instellingen praten die op elke camera aanwezig zijn. Dit betreft het diafragma, sluitertijd en de iso-waarde. Omdat we met een klein groepje op pad gaan kunnen we ook nog van elkaar leren en het is gezelliger!

info: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Foto: O.W. Zijlstra