PeWi2222aa BorderMaker

De gemeenteraadsverkiezingen staan binnenkort weer op de agenda. De verkiezingscampagnes zijn vol op stoom.

Voormalig secretaris van de Dorpsraad in Nieuwe Niedorp, Hans Stammes en ondertekende (Peter Wittekoek) van PeWi's Nieuwspagina hebben de handen ineengeslagen en een aantal leuke vraagstukken bedacht, om voor te leggen aan de verschillende politieke partijen in deze verkiezingstijd.

De afgelopen tijd was er wekelijks een vraagstuk te lezen met de antwoorden van de politieke partijen op deze plek.

Nu de 21e maart begint te naderen zijn de Politieke Partijen dit keer zelf aan zet en komen ze met onderwerpen die nog wat extra aandacht kunnen gebruiken of helemaal nog niet aan bod zijn geweest.

Dagelijks zal er een andere partij een (vergeten) onderwerp onder de aandacht brengen op deze Nieuwspagina

 

Hoe denkt de ChristenUnie hierover?

In de eerste plaats hartelijk dank voor de inzet van PeWi’s Nieuwspagina om de verschillen tussen de politieke partijen boven tafel te krijgen. Er valt nogal wat te kiezen op 21 maart!

Wat ik wel heb gemist is aandacht voor alles wat met zorg te maken heeft. Huishoudelijke hulp, Jeugdzorg, alle gemeentelijke taken op het gebied van de WMO; juist op die punten zijn er grote verschillen tussen politieke partijen. De ChristenUnie is het hartgrondig oneens met de koers die nu gevaren wordt. Het toewijzen van zorg, het uitvoeren van zorg en het rapporteren over de zorg: het ligt allemaal in één commerciële hand. De slager keurt zijn eigen vlees en schrijft ook nog eens de recensie.

De Wijkteams doen met ontzettend veel inzet en bevlogenheid hun werk, maar de organisatiestructuur waar door Hollands Kroon voor gekozen is, garandeert onvoldoende dat je hulpvraag onafhankelijk en zonder enig commercieel belang beoordeeld wordt. Graag had ik daar meer aandacht aan besteed.

Hartelijke groet,

Johan Paul de Groot

Bekijk ook

Vraagstuk 1

Vraagstuk 2

Vraagstuk 3

Vraagstuk 4

Vraagstuk 5

Vraagstuk 6

Vraagstuk 7