Politiek Café Van het gas af4713

Tweede Kamerlid Mark Harbers van de VVD is speciale gast tijdens het volgende Politiek Café, dat plaatsvindt op 2 december. Het thema zal zijn ‘Van het gas af!?’. Moet dat echt, het gas afsluiten? En hoe gaan we het dan doen? Dat zijn vragen die op tafel komen en waar Harbers als energiewoordvoerder van de VVD eigenzinnige meningen over heeft. Vanaf 19.30 uur kun je inloggen, meediscussiëren en vragen stellen via de chat.

Het café gaat niet alleen over politiek. Ook de praktijk komt aan de orde. Daarvoor is Pieter Jan Duineveld te gast. Hij is een technisch expert, die alles weet over het energieneutraal maken van een woonhuis. Duineveld stopte veel persoonlijke energie in de ontwikkeling van het project Ouwebalg; een vakantievilla met 0 op de meter.

In politiek opzicht zijn er ook discussies gaande over de vraag hoe Hollands Kroon moet omgaan met de energie-transitie. Wethouder Theo Meskers legt uit wat al op stapel staat. De gemeenteraadsfractie gebruikt het Politiek Café om zich te laten informeren over wensen en ideeën van inwoners. Die worden meegenomen in de verdere standpuntbepaling. Ongetwijfeld geeft Harbers een uiteenzetting over zijn visie op kernenergie. Wat de VVD betreft is de tijd aangebroken om hier nu serieus werk van te maken, zodat er een alternatief voor handen komt voor wind- en zonne-energie.