Wat is de reden van het continurooster?
Uit een ouderenquête is gebleken dat meer dan twee derde van de ouders een continurooster wenselijk acht. Daarnaast is gebleken dat het continurooster aantrekkelijk is voor nieuwe ouders. Hierdoor speelt de school in op de behoefte van een grote groep ouders en hierdoor is de Marinx nog aantrekkelijker voor nieuwe leerlingen. Dit laatste is belangrijk, omdat school te maken heeft met krimp. Hoe minder de leerlingenkrimp, hoe meer personeel we kunnen behouden op school. Dit is van invloed op het aantal groepen op school.
Welke tijden horen bij het continurooster?
Het continurooster houdt in dat de leerlingen op maandag, dinsdag en donderdag op school hun lunchpakketje eten. Op woensdag- en vrijdagmiddag zijn de leerlingen vrij. De schooltijden voor alle leerlingen zijn als volgt:
Maandag 8.30 - 14.30 uur
Dinsdag ` 8.30 - 14.30 uur
Woensdag 8.30 - 12.30 uur
Donderdag 8.30 - 14.30 uur
Vrijdag 8.30 - 12.30 uur
Om tot dit rooster over te gaan, maken de leerlingen het komende schooljaar iets meer lesuren dan de verplichte uren. Dit komt omdat een aantal groepen anders na acht jaar minder uren zouden draaien dan het wettelijk minimum. Na deze overgangsperiode (één of twee jaar) zou er nog een kleine wijziging in de schooltijden plaats kunnen vinden, met als uitgangspositie het continurooster.
Hoe ziet de lunchpauze eruit?
Als de leerlingen tijdens de lunch een broodje in de groep eten, zal de leerkracht aandacht besteden aan een onderdeel van het lesprogramma, zoals levensbeschouwing, sociaal emotionele ontwikkeling of actief burgerschap. Daarna gaan de leerlingen 15 minuten naar buiten. Dan heeft de leerkracht een korte pauze en wordt de pleinwacht verzorgd door de vrijwillige ouders. De leerkrachten zijn beschikbaar bij calamiteiten. Voor het koelen van de etenswaren worden er twee koelkasten aangeschaft.